En perfekt avslutning på Midsommarafton 2022

Skriv ut

VITTSJÖ. Denna midsommarafton var vädret när svensk sommar är som bäst, 24 grader, sol och svag vind. Efter traditionellt firande av midsommarafton så var beslutet att besöka midsommar gudstjänsten i Vittsjö vackra lilla kyrka. Marie Bengtsson hälsade församlingen välkomna till musik i sommarnatten.

Ingångsprocession Malin, Boel och Marie alla med efternamnet Bengtsson tågade in i kyrkan och de spelade ”Den blomster tid nu kommer.” Det kunde inte bli mer stämningsfullt men när sedan Marie sjöng ”Kärleken kommer Kärleken går” med ackompanjemang av Mats Lunnergård då kom applåderna.

Hela församlingen sjöng Psalm 754 ”När dagen fylls av fågelsång”. Marie, Malin, Boel och Mats spelade ”Utan dina andetag”.

Diktläsning stod Claes Ruderstam för. Visdomsord ur boken ”Tusen skäl att leva” skriven av dom Helder Camara.

Så följde ”Brudmarsch från Väddö, ”Visa vid midsommartid” av Marie, Boel och Malin och som avslut Mats Lunnergårds fantastiska  pianospel av Evert Taubes ”Nocturne.” Psalmsång.

Claes Ruderstam höll andakten. Claes berättade om tre personer Jonas, Elsa och Simon. Dessa tre som funnit sitt sätt att leva och vara tacksamma för och ta vara på de gåvor just de fått. Trots handikapp, fattigdom och svårigheter var de personer med livsglädje. Livets största gåva att vi alla är skapade som original.

Malin hanterade sin saxofon och Mats pianot i tre sommar psalmer. Applåder, applåder.

Diktläsning av Claes och så följde ”Här är gudagott att vara”.

Utgångsprocessionen ”Kullerullvisan.

Mörkret hade lagt sig över Vittsjö när vi kom ut och där på kyrkbacken spelade Boel, Marie och Malin.

Sverigedräkten ska vara på när det är midsommar.

Kvällen avslutades med att vi alla sjöng psalm ”Härlig är jorden” och så blev vi bjudna på jordgubbar.

Tack till alla som medverkade till denna stämningsfulla magiska kväll.