Vittsjö vann rättvist mot AIK

VITTSJÖ. Vittsjö GIK vann hemmamatchen mot AIK FF med 3-2. Matchen kom dock att på flera sätt bli en märklig tillställning. Vittsjö var genom hela matchen det starkare laget men bjöd i den första halvleken in gästerna genom att vid två tillfällen slarva i eget målområde. Naturligtvis är då spelare som Sarah Storck och Julia Zigiotti Olme snabba och gjorde också mål för gästande AIK.

Linda Sällström avgör matchen och ger Vittsjö vinst med 3-2

Redan i matchens fjärde minut schabblade Vittsjö till det i eget målområde och Sarah Storck gav gästerna ledningen med 1-0. Detta kom lite som en chock för de 398 som fanns i publiken.

Antonia Göransson reducerar till 1-1

Tre minuter senare återställdes dock ordningen genom att Antonia Göransson på passning av Therese Björck gjorde ett vackert mål. Denna glädje kom dock bara att vara i drygt fem minuter. Då, återigen genom riktigt slarv i eget målområde, gav man AIK nästan öppet mål. Naturligtvis missade inte Julia Zigiotti Olle och 1-2 till gästerna var ett faktum. Vittsjö fortsatte att vara det bättre laget på plan men trots detta gick lagen till pausvila med resultatet 1- 2 till AIK på tavlan.

Den andra halvleken startade med att båda lagen bytt ut sina målvakter. Justine Bernier i AIK byttes ut på grund av magsjuka. Cecilie Breil Kramer i Vittsjö byttes ut på grund av skador hon ådragit sig vid kollisioner under den första halvleken. Hon transporterades senare med ambulans till sjukhus för vård. Att båda lagens målvakter byts ut samtidigt har nog inte hänt så ofta. Vittsjö fortsatte den andra halvleken med att vara det mer skapande laget.

Vittsjö kvitterar genom Antonia Göransson

Bonus för detta kom också i den 55 minuten, då på passning av Linda Sällström återigen Antonia Göransson kunde göra mål. Matchen fortsatte med en klar Vittsjödominans. I den 90;e minuten kom så till publikens stora jubel äntligen ledningsmålet.

Glädjen är stor efter 3-2 ledningen

Linda Sällström gav genom en lobb hemmalaget en välförtjänt ledning. Ställningen 3-2 till Vittsjö kom även att bli slutresultatet då domare Sara Persson efter tre minuters förlängning blåste av matchen.

Statistiken från matchen visar tydligt Vittsjös dominans. Vittsjö hade 17 avslut mot AIKs 8. Vittsjö hade 12 hörnor mot bara en enda för AIK.

Mattias Eriksson, tränare för AIK var naturligtvis mycket besviken över att återigen få åka hem efter en match utan en enda poäng. Mattias menade att matchen var en av AIKs bättre matcher så här långt. Vittsjö var dock under hela matchen det bättre laget, avslutar Mattias.

Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö, menade att man visste att AIK är ett underskattat lag och att det skulle bli en svår match. Spelare som Lundh, Storck är vassa och farliga. I den andra halvleken är jag glad över den moral som alla Vittsjö-spelare visade. Matchen kom mycket att handla om att vinna andrabollar. Det är ofta små marginaler som avgör.

Nu på torsdag spelar Vittsjö borta mot Linköping. Därefter blir det ett uppehåll fram till nästa match som även den är en bortamatch. Då är det Hammarby som den 11 juli tar emot Vittsjö på Zinkensdamms IP.

Efter matchen mot Linköping i nästa vecka, kommer Vittsjölaget att genomföra en träningsvecka på hemmaplan. Därefter kommer två veckors vila, för att sedan spela några träningsmatcher för att vara beredda då säsongen åter tar vid i juli.