Vittsjö spelade oavgjort mot serieledande Eskilstuna

VITTSJÖ. Hemmalaget delade poäng med serieledande Eskilstuna vid den damallsvenska fotbollsmatchen på fredagskvällen. Matchen slutade 1-1.

Jane Ross kvitterar till 1-1.

Det kom att bli en tät, jämn men framförallt en riktigt underhållande match mellan två riktigt bra fotbollslag. Publiken på Vittsjö Idrottspark har nog aldrig tidigare varit så engagerad som under fredagskvällen och bidrog troligen till matchens utveckling.

Matchen startade redan i inledning i högt tempo med ett visst övertag för Vittsjö. Såväl Linda Sällström som Michelle Pau skapade tidigt farliga målchanser. I den 22 minuten tog dock gästande Eskilstuna ledningen genom ett vackert nickmål av Gaelle Enganamouit. Målet kom till del att förändra matchbilden där Vittsjö kom att fastna lite på mittplan.

Vittsjölaget i taktiksnack efter baklängesmålet

Dock skapade Jane Ross, Michelle Pao, Sandra Adolfsson och Alexandra Benediktsson riktigt farliga målchanser.

Den andra halvleken förändrades i den 65 minuten då Antonia Göransson byttes in. Hennes bollskicklighet och vilja, höjde Vittsjölaget några ”snäpp”.

Ceciillie Beril Kramer gjorde också i den 70 och 71 minuten ett par räddningar där hon riktigt visade sin landslagsnivå. När sedan även Shelina Zadorsky byttes in i Vittsjölaget tog hemmalaget över matchen helt. Vindsnabba Linda Sällström hade i den 76 minuten bland annat skott i målställning, detta var så vackert att det borde blivit mål. Antonia Göransson visade flera gånger hur hon genom sin bollskicklighet kan skapa målchanser på minimal yta. Som en naturlig utveckling av matchbilden reducerade Vittsjö genom Jane Ross på passning av just Linda Sällström matchen till 1-1. I matchens slut skadas Ifeoma Dieke, vad det verkar handlar det om en skada i låret. Vad detta innebär för framtid är ännu för tidigt att säga. Publiken blev om möjligt än mer engagerad under matchens slutskede vilket kanske bidrog till att då domare Lovisa Johansson blåste av matchen måltavlan visade på det oavgjorda resultatet 1-1.

Vid presskonferensen berättade Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö att han inte var helt nöjd med lagets insats under den första halvleken. I den andra var vi mycket bättre. Under den andra halvleken kändes vi som ett riktigt lag, menar Thomas.

Eskilstunas tränare, Viktor Eriksson, menade att laget gjort en svag insats. Laget hade problem i andra halvlek den första var något bättre. Han nämnd inte något om att kanske Vittsjö spelat bra fotboll.

Annika Svensson, fd spelare i Vittsjö, menade att Eskilstunalaget inte hållit sig till den tänkta spelplanen. Det oavgjorda resultatet beror till stor del på att Vittsjö är ett riktigt bra fotbollslag. Med tanke på att Eskilstuna just nu leder den damallsvenska tabellen menade Annika att det inte handlar tabellresultat utan att göra ett bra resultat.

Summan av kvällen var nog för de flesta att det var en riktigt underhållande fotbollsmatch där resultatet i den täta, tuffa matchen troligen var rättvist.