Decimerat Vittsjölag spelade oavgjort i träningsmatch

Skriv ut

BJÄRNUM. På Sparbanksvallen i Bjärnum spelade Vittsjö sin sista träningsmatch inför den damallsvenska premiären. Gästande Kalmar bjöd på bra motstånd och matchen slutade oavgjort 1-1.

Om två veckor åker Vittsjölaget till Dalarna för att möta Kvarnsveden och därmed är den damallsvenska serien igång.

Clara Markstedt övertygade i sitt spel

Det var ett starkt decimerat Vittsjölag som tog emot gästande Kalmar. En tredjedel av Vittsjölagets spelare var av olika anledningar inte aktuella för spel under söndagen. För att kunna genomföra träningsmatchen blev hemmalaget tvungna att låna in flera spelare, bland annat saknade laget målvakt. Nellie Kjellsson från FC Hässleholm och Cajsa Börjesson från Röke vaktade målet och fick ett stort plus av Vittsjölagets Thomas Mårtensson.

Den första halvleken var inte övertygande, hemmalaget saknade helt bredden i spelet. Anfallsspelet som skulle testas fungerade inte alls som det var tänkt. Det blev också Kalmar som efter en hörna lite överraskande tog ledningen. I slutet av halvleken fick Vittsjö en straff efter en tydlig fasthållning. Denna straff förvaltade Linda Sällström säkert och halvleken slutade 1-1.

Matchbilden under den andra halvleken blev betydligt bättre sett med Vittsjöögon. Laget nyttjade en större bredd i sitt spel och därmed kom också flera målchanser. Laget var hela halvleken det spelförande och betydligt bollskickligare laget och lyckades skapa flera situationer som det borde blivit mål på. Det som saknas är betydligt större -iver/ -vilja/ -jäv-a anamma/ -beslutsamhet/ -fräckhet/ ........att göra mål!

Glädjande var att flera ”nya” spelare trädde fram och positivt visade sina individuella förmågor under matchen. Clara Markstedt, Rachel Mercik, Ebba Hed och Emmi Alanen är spelare som vi säkert positivt kommer att notera i kommande matcher.