Jämn match mot Örebro på kvalmigt Vittsjö IP

Skriv ut

VITTSJÖ. I tryckande fuktig och varm luft mötte Vittsjö GIK;s damallsvenska fotbollslag gästerna KIF Örebro DFF på söndagseftermiddagen.

En match mellan två lag som vid inledningen stod på exakt samma poäng i serietabellen. Det kom också att bli en mycket jämn match som då domare Sara Persson i den 93 minuten blåste av matchen visade 0-0 på matchtavlan.

Den första halvleken började med att Örebro var det lag som hade lite mer bollinnehav. Detta visade sig bland annat i att gästerna efter drygt 20 minuter skapat tre hörnor samt flera skott mot mål. Katlynn Fraine i Vittsjömålet var dock säkerheten själv matchen igenom. Efter en halvtimmes spel jämnades spelet ut och Sandra Adolfsson och Linda Sällström hade båda, skott mot gästernas mål.

Den andra halvleken blev lite av en repris på den första. 19 minuter in i halvleken kunde Linda Sällström med inspel från vänsterkanten sånär ha gett hemmalaget ett ledningsmål. Hennes skott tog dock rakt i famnen på Carola Sjöberg i Örebromålet. Efter några minuters tilläggstid blåses matchen av.

Även Nkemijika Ezurike var nära att ge hemmalaget ett ledningsmål.

Georgios Papachristou, tränare för Örebro, menade att 0-0 var ett rättvist resultat. Vittsjö är ett bra lag och jag är glad att vi håller nollan. Vi är för tunna framåt och måste få fram mer skärpa i kritiska lägen.

Håkan Magnusson, tränare för Vittsjö, menade att 0-0 var ett logiskt resultat. Håkan var glad över lagets stabila försvarsspel. Vi måste skapa mer intensitet i spelet. Vi är lite för låga i anfallet. Avslutningsvis konstaterade Håkan att -vi har inte förlorat en enda hemmamatch på Vittsjö Idrottspark i år.