Ebba Hed blev matchhjälte mot Kvarnsveden

Skriv ut

VITTSJÖ. Det blev en spännande match mellan två ganska jämnstarka lag då hemmalaget Vittsjö mötte Kvarnsveden under lördagen. Vittsjö var laget med flest avslut mot mål men Kvarnsveden ledde länge matchen som dock slutade oavgjort 2-2.

Ebba Hed blev matchhjälte genom att göra två mål, hennes första i damallsvenskans finrum.

Vittsjö öppnade matchen övertygande och redan i den tredje minuten hade Emmi Alanen ett vasst skott mot motståndarmålet. Lite oväntat var det dock Kvarnsveden genom Tabitha Chawinga som i den 18 minuten vackert nickade in 1-0 för gästerna. Vittsjö fortsatte att rada upp chanser och äga halvleken. Emmi Alanen sköt i stolpen i den 19 minuten. Emmi och Rachel Mercik fortsatte med ytterligare farliga skott mot Kvarnsvedens mål men kvitteringen uteblev. Efter de första 45 minuterna var det gästerna som ledde med 0-1.

Andra halvlek fortsatte att präglas av två jämbördiga lag. I matchens 56 minut utökar gästernas Tiffany Weimer Kvarnsvedens ledning till 0-2 detta på passning av Elizabeth Addo. I den 68 minuten byttes Lisa Klinga ut på grund av skada och in kom Ebba Hed.

Ebba Hed kvitterar till 2-2

Tio minuter efter hennes inhopp i matchen var Ebba framme och på passning av Ngozi Okobi gjorde 1-2. Tolv minuter senare var samma Ebba åter framme och utjämnade till 2-2. Vilket inhopp, Ebbas första allsvenska mål och dessutom gör hon två! När domare Alicia Westman i den 94 minuten blåser av matchen står det 2-2 på resultattavlan.

2-2 bollen på väg in i mål och glädjen på väg

Kvitteringen var välförtjänt och betyder säkert mycket för framtiden

Efter matchen menade Jonas Björkgren, tränare för Kvarnsveden att resultatet ”suger fett”, det var riktigt "o-bra", uttryckte han det! Det var små marginaler men jag är nöjd med oavgjort mot Vittsjö på deras hemmaplan. Vittsjö hade många chanser i den första halvleken att ta ledningen och vi hade ganska mycket tur att det inte blev mål, avslutade Jonas.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att vi borde gjort mål vid flera chanser under den första halvleken. I den andra har Kvarnsveden mer boll. För oss var det moraliskt viktigt att kunna gå från 0-2 till 2-2, menade en ganska nöjd Thomas Mårtensson.

Johanna Andersson menade att vi borde gjort mål på flera av våra chanser under den första halvleken. Extra skönt att Ebba fixade två mål under den andra halvleken avslutade Johanna.

Ebba Hed sken naturligtvis som en sol vid presskonferensen. Inte undra på detta, hon gör två viktiga mål i matchen och dessutom är dessa hennes premiärmål i damallsvenskan. Ebba har nu visat hon kan spela på i stort sett samtliga positioner i laget. Ebba menade att hon trivs bäst som forward.

Det oavgjorda resultatet idag torde innebära att Vittsjö fortsätter även 2017 i Damallsvenskan, -för 6:e året i rad i så fall!

Vittsjö ligger nu två poäng före Kvarnsveden som efter sig har Örebro och Kristianstad. Under strecket finns idag Mallbacken och Umeå. Striden om att försvinna från damallsvenskan står just nu mellan Kristianstad, Mallbacken och Umeå, där de två sista just nu ligger sämst till.

För Vittsjö gäller nu två hemmamatcher, Linköping och Djurgården samt två bortamatcher och då är det Kristianstad och Örebro som står för motståndet.