200 löpare delade ut lovord till årets Hövdingelopp!

VERUM. Mikael Fågelberg tävlande för Björstorp vann herrklassen 10 km och Mathilda Samuelsson från Älmhult Sportklubb vann damklassen 10 km vid årets Hövingelopp i Verum.

Starten har gått för 10 km

Alvin Wahlsten 13 år, från Husqvarna sprang långa banan 10 km, på otroliga 48,27 minuter! Förutsättningar finns för att Hövdingeloppet i Verum kommer att bli något riktigt stort i närtid!

Årets segrare i herrklassen, Mikael Fågelberg hade idel lovord till arrangörerna. Jättebra bana, allt mycket välorganiserat, kan inte bli bättre, säger Mikael vid målgång. Det är första gången för mig så jag hade inte koll på backar och hur terrängen såg ut.

Mikael Fågelberg in i mål eter 10 km

Fick ta det lite försiktigt i början. Det blev en hel del taktik mellan Christoffer, Johan o mej under loppet, berättar Mikael.

Mikael Fågelberg i mitten omgiven av tvåan Christoffer Nilsson och trea Johan Grannby till höger.

Vi känner varandra, sprang senats i samma lag vid Byaloppet i Bjärnum. Jag provade rycka vid några tillfällen o tappade Johan men Christoffer hängde envist på. Det blev mycket taktik på de sista kilometrarna. Vid målrakan då Micke ökade hade jag inte mer o ge säger årets tvåa Christoffer Nilsson.

Årets segrare på damsidan 10 km blev Mathilda Samuelsson från Älmhult Sportklubb. Mathilda sprang Hövdingeloppet för andra gången och hade som hon sa lite koll på banan.

”Asroligt”, sa Mathilda vid intervju efter loppet. Tycker du jag skall skriva så? Javisst skall du det, helt underbart arrangemang och bana. Lite halt på några ställen kanske, men inga problem. Jag körde mitt race och upplevde aldrig något hot i min klass, avslutar Mathilda Samuelsson som vann damklassen med en marginal till tvåan Anna Persson från team Blekinge med nästan sex minuter.

Bakom nummerlapp 74 på långa banan fanns Alvin Wahlsten 13 år från Husqvarna. Alvin, uppskattningsvis 140 cm lång, sprang 10 km på helt otroliga 48,27. Detta är faktiskt bara drygt 9 minuter efter Mikael Fågelberg som segrade i herrklassen! Vad månde bliva i framtid av denne unge man!

Alvin berättar att han spelar fotboll hemma i Husqvarna, men då inte träningspassen räcker till brukar han vara ute o springa o då ofta längre sträckor. Det var min kusin som hämtade ner mig hit till Verum o Hövdingeloppet. Eftersom det var första gången hade jag ingen koll på banan. De första 5 km hängde jag på några av de ”vuxna”, men sen orkade jag inte riktigt o tappade lite på några, säger Alvin Wahlsten 13 år från Husqvarna efter avklarat 10 km Hövdingelopp.

Till vänster kusin Sandra Svensson, Alvin Wahlsten och till höger Sandras pappa Åke Karlsson. V

Årets målsättning, -200 på startlinjen, uppfylldes säger en glad Ola Johnsson, initiativtagare till Hövdingeloppet. Ola menar även att det är viktigt att hålla loppet på rätt nivå. Det skall vara ”familjärt” o trevligt för alla. Grundidén med att under loppet även ge en naturskön upplevelse, omvittnades från väldigt många löpare vid målgång.

Nästa år skall vi fira, då är det femte året vi genomför loppet, säger Ola. Just nu vet jag inte riktigt vad vi kommer att bjuda på, men.., vi får se, avslutar Ola Johnsson.

På plats vid Hövdingeloppet i Verum fanns Gunnar Larsson från Neprons. Vi tillhandahåller all utrustning som behövs för att genomföra tidtagning under ett lopp som detta. Vid alla stora tävlingar finns vi med, Göteborgsvarvet m.fl.

Du kan på webben följa löparen utmed banan, se tider, beräknad målgång mm. Direkt vid målgång finns vederbörandes resultat på webben. Idag är jag vid Hövdingeloppet i Verum, nästa helg är jag vid Lidingöloppet i Stockholm, säger Gunnar Larsson med ett leende.

Resultat från dagens Hövdingelopp finns här. Klicka.