Vittsjö tog värdefull poäng mot Djurgården

STOCKHOLM. Vittsjö gästade under lördagen ett soligt Olympiastadion i match mot Djurgården. En match där hemmalaget stod för de flesta farligheterna men där Vittsjö till slut genom Linda Sällström utjämnade till 1-1.

Linda Sällström räddar viktig poäng för Vittsjö!

Första halvlek inleddes som en ganska jämn match där Emma Lundh var sånär att ge Vittsjö ledningen redan i de första minuterna. Matchen fortsatte med ganska stort bollinnehav för Vittsjö. I den 30 minuten kom matchens första hörna och då för Djurgården. Emma Lundh spelar minuten senare in en boll som går rakt genom Djurgårdens försvar, återigen mycket nära mål för Vittsjö. Tre minuter senare gör Shannon Lynn ett ingripande där hon tyvärr släpper retur vilket sånär resulterade i mål för Djurgården. Tack vare Lisa Klinga och Lynn redde dock situationen upp sig. Hemmalaget tog dock några minuter senare ledningen efter passning av Michelle Wörner där Katrin Schmidt forcerade bollen i mål, helt otagbart för Shannon Lynn i Vittsjömålet. Lagen gick efter en minuts förlängning till pausvila med en Djurgårdsledning på 1-0.

Under den andra halvleken tar Djurgården över bollinnehavet i matchen mer o mer och skapar även farligheterna. I den 53 minuten har Annika Kukkonen ett vasst skott som tar i målställningen. Vittsjö har i detta skede av matchen stora problem att komma upp på offensiv planhalva. I den 75 minuten har Emmy Alanen genom en frispark en chans för Vittsjö att utjämna, skottet går dock över Djurgårdsmålet.

Avgörande passning från Genessee Daughetee

I den 89 minuten skjuter Genessee Daughetee ett mycket fint inlägg där Linda Sällström kastar sig raklång och får pannan på bollen och utjämning till 1-1 är ett faktum. Detta innebar för Lindas del hennes 13:e mål för Vittsjö i årets damallsvenska serie. Linda ligger just nu på en mycket hedrande andraplats i årets ”Skytteliga”. Efter två minuters förlängning blåser domare Laura Rapp av matchen som slutar oavgjort 1-1.

Resultatet blev därmed för Vittsjös del den tredje raka matchen utan förlust mot Djurgården.

Shannon Lynn visade återigen sin höga klass i Vittsjömålet

Vittsjö åker tillbaka med en mycket viktig poäng i bagaget. Detta innebär att just nu ligger Vittsjö på en nionde plats med 21 poäng. Tre poäng före Kvarnsveden, (med lika många spelade matcher), som just nu ligger precis över nedflyttnings- strecket.

Vid 23-tiden ringer en mycket nöjd tränare för Vittsjö GIK, Thomas Mortensson. Fantastiskt roligt med poäng från matchen. mot Djurgården. Alla i laget gjorde en enormt bra insats, säger Thomas. Visst gjorde Shannon och Linda och Genessee kanske en superinsats. Shannon Lynn räddade oss från flera baklängesmål. Nu återstår två svåra hemmamatcher Hammarby o Örebro och därefter den sista matchen mot Eskilstuna. Thomas ville i dagsläget inte spekulera i den kommande säsongen 2018, utan lämna detta vidare till berörda i VGIK.

På matchprogrammet då lagen går in i den 20 omgången finns nu två hemmamatcher i rad. Den första spelas mot Hammarby den 28 oktober med ny starttid= kl 14, följt av en match mot Örebro den 4 november. Seriens sista match spelas för Vittsjös del 12 november mot Eskilstuna.

Lagen i den nedre hälften av tabellen är otroligt jämna och marginaler och/eller skador avgör ofta vinst eller förlust. Helt klart är att vårt hemmalag Vittsjö behöver allt publikstöd som går att uppbringa inte minst i de kommande två hemma- matcherna. Så har du möjlighet, ta dig till Vittsjö IP och var med och heja fram vårt lag. Den högljudda "extra" spelaren på läktaren betyder enormt mycket för laget! Vore naturligtvis mycket trevligt om Vittsjö kan gå mot en sjunde säsong i damallsvenskan nästa år!

Redan i skrivande stund står klart att Växjö (gamla Öster) blir ett nytt lag i damallsvenskan 2018.