Vittsjö förlorade hemma mot Göteborg

VITTSJÖ. Hemmalaget förlorade kämpa-matchen på stekhet Vittsjö Idrottspark efter att Julia Roddar gjort matchens enda mål i 6:e minuten.

En kämpa-match i värmen

Vittsjö startade matchen med ett visst övertag. Detta övertag förlorades då Julia Roddar i den 6:e minuten gav Göteborg ledningen. Sedan var det gästerna som skapade farligheterna. Tre hörnor och tre avslut mot mål för Göteborg och endast ett avslut mot mål för Vittsjö, detta genom Ebba Hed.

Lagen gick till pausvila med en ledning för Göteborg med 1-0.

Tidigt i den andra halvleken gjorde Vittsjö byten av spelare. Ut gick Emma Lund och in kom Klara Markstedt. Tio minuter senare gick Ebba Hed ut och in kom Lorina White. Vittsjö verkade vara mer ”på bettet” i den andra halvleken och skapade bland annat fyra hörnor mot en enda för Göteborg. Matchens karaktär kan dock tecknas som en kämpamatch. När domare Laura Rapp efter två minuters tillägg blåste av matchen kunde de 555 på läktarna konstatera att matchen slutade med förlust 0-1 för hemmalaget.

Göteborgs tränare Marcus Lantz menade att det varit en svår bortamatch för Göteborg. Det blev en riktig kämpamatch. Vår första match på gräs. Det var viktigt att tidigt få ett mål. Jag är glad över hur laget kämpade under hela matchen även om inte spelet flyter till 100% kan man fighta sig till en seger, jag är väldigt nöjd med det, avslutade Marcus.

Thomas Mårtensson delade uppfattningen att det varit en kämpamatch. Första halvlek gjorde vi hyggligt bra. Kämpar, man kan inte klaga på inställningen. Fantastisk kämpamoral. Vi måste bli bättre på att undvika mål på fasta situationer. -Länge sedan ni gjorde mål? -Vi jobbar och sliter på det. Vi kommer tillbaka, har vi det spelet från backlinje till mittfält och justerar det där lilla i det sista. Det tar tid att få allt att fungera men det går åt rätt håll.

Sandra Adolfsson menade att Vittsjö dominerade stora delar av matchen men det är målen som räknas. Än en gång släppte vi in mål på en fast situation. Där har vi mer att träna på, menade Sandra.

Nästa hemmamatch för Vittsjö kommer den 3 juni då Växjö DFF besöker Idrottsparken. Innan denna match åker Vittsjölaget den 27:e maj till Malmö för att möte Rosengård.