Vittsjö förlorade bittert mot Hammarby

VITTSJÖ. Hemmalaget förlorade matchen mot Hammarby med 0-1. Domare Håkan Söderman missade tyvärr två mycket tydliga straffsituationer för Vittsjö. Riktigt illa på denna elitnivå!

Vittsjö startade matchen med två hörnor inom fyra minuter. Såväl Sandra Adolfsson som Lisa Klinga hade tidigt skott mot Hammarby-målet under den första halvleken. Oväntat tog gästerna ledningen redan i matchens 6:e minut genom Madelene Tegström. Målet gav Hammarby energi vilket gjorde att laget skapade sig ett visst övertag vad gäller bollinnehav. Efter cirka halvtimmen spelad kom Linda Sällström fri, men blev tydligt fasthållen av en Hammarbyspelare. Både domare Söderström och hans linjeman var placerade så att de borde sett att detta var en mycket tydlig straff för Vittsjö, men domaren lät situationen passera. Mycket märkligt och naturligtvis tråkigt! Första halvlek slutade med en ledning för gästerna med 1-0. Till och med Hammarbys tränare uttryckte efteråt att han ”inte skulle blivit förvånad om Vittsjö fick en straff” för fasthållningen.

Vittsjö gjorde tidigt i den andra halvleken byten. Hannah Wikingsson avlöste Ebba Hed och Emmie Alanen kom in i stället för Emma Lund. Vittsjölaget tog över mer och mer av spelet. Hemmalaget skapade sig flera hörnor men utan resultat. Efter cirka halva halvleken spelade sig Linda Sällström åter fri. I detta läge reagerade Hammarbyspelarna med en solklar fällning. Märkligt nog reagerade domare Söderman inte hellre den gången utan lät situationen passera. Halveken blev mållös och därmed tog gästerna med mycket tur tre poäng men fick även två gula kort och åker hem medvetna om att Vittsjö borde fått två straffar sig tilldömda.

Vid presskonferensen fick Hammarbys tränare frågan om hur han skulle reagerat om Vittsjö fått två straffar, ”-jag skulle inte ha kastat anteckningsboken i väggen”, sa Isak. Han sa även att Vittsjö var tyngre än väntat att spela mot. Linda Sällström gör det väldigt svår för oss, ingen vila, hon finns överallt och är alltid farlig.

Thomas Mårtensson var inte nöjd med lagets första halvlek, den andra var betydligt bättre. Naturligtvis var Thomas inte nöjd med att laget fått två straffar bortdömda.