Vittsjö delade poäng med Djurgården

VITTSJÖ. Matchen mellan Vittsjö och Djurgården slutade 2-2. Vittsjö startade offensivt och gav förtroende, tappade kraft men kom tillbaka, lite för sent.

Vittsjö startade matchen starkt och ägde även matchen under de första 20 minuterna.

Duktiga Gudbjörg Gunnarsdottir i Djurgårdenmålet räddade laget från flera mål.

Vittsjölaget skapade fyra hörnor samt fyra avslut mot mål under den första halvleken. Det stod 0-0 på matchtavlan då spelarna fick välbehövlig vila i värmen. På min fråga till en av liljemännen om varför de inte lagt in vätskepaus i halvleken, svarad hon att det måste vara över 30 grader varmt för att detta skall ske?? Nu var det bara 27 och dessutom lite vind!

Drygt tio minuter in i andra halvlek tog Djurgården genom Evelina Finndell ledningen. Fyra minuter senare utökades denna ledning till 2-0 genom Tilde Lindwall. Först i detta läget genomförde Vittsjö spelarbyte! In kom Hannah Wilkingsson, Clara Markstedt och Amanda Persson.

Clara Markstedt utjämnar

Fem minuter senare kunde de 356 i publiken jubla då Clara satte 1-2. Vittsjö hade fått ny energi genom bytet som enligt skribenten dock kom alldeles för sent. Från bytet i den 66 minuten var det Vittsjö som förde spelet.

Emmi Alanens skott i överliggaren

Inte oväntat kom även utjämningen genom Linda Sällström efter passning från Hanna Wikingsson då tio minuter av matchen återstod. Vittsjö fortsatte sin offensiv men lyckades bland annat på grund av fint spel av Gudbjörg Gunnarsdottir i Djurgårdenmålet inte ta ledningen. Då domare Ulrika Löv efter tre minuters tillägg blåste av matchen var ställningen 2-2.

Flera av Vittsjöspelarna var riktigt besvikna över den uteblivna segern. En av dessa var Linda Sällström som menade att vi hade behövt de tre poängen. Samtidigt menar hon att det är starkt att hämta upp ett underläge på två mål.

Thomas Mårtensson gillad inte min fråga om varför man inte genomfört byte tidigare i matchen. Vi genomförde ju tre byten i den 61 minuten, svarade Thomas! -Ja, men kanske var några av dessa byten en halvtimme för sent för att vinna matchen, eller, ..har jag fel!?

Matt Ross menade att laget under de första 20 minuterna spelade riktigt bra fotboll. Som förra veckan mot Piteå. Kanske den bästa fotboll vi någonsin spelat. Vi tappade, men genom bytena fick vi mer energi och vaknade upp. Jag hoppas man kan se den potential som finns i laget, avslutade Matt Ross.

Nu inträder ett uppehåll i damallsvenska seriespelet. Nästa hemmamatch genomförs den 19 augusti och då mot Piteå.

Innan dess, -nu är transferfönstret öppet, spelare kommer att förloras, -gå till nya lag. Vi får inför hösten hoppas på ett Vittsjölag med huvuddelen av spelarna kvar och att dessa utvecklats ytterligare, inte minst på mittfältet.