Vittsjö förlorade på bortaplan mot Örebro

Skriv ut

ÖREBRO. Så har den damallsvenska premiären genomförts. För Vittsjös del blev det förlust i en typisk premiärmatch fylld av nerver i en bortamatch mot Örebro på Behrn Arena.

Redan i den första minuten skapar Örebro en hörna som Sabrina D’Angelo skickligt tippar ut. Örebro startade matchen bra och skapade tidigt ett visst övertag. Tio minuter in i matchen övergår det till en tät match mellan två jämnstarka lag. Örebro är dock laget som skapar de farliga anfallen. 14 minuter in skapar Vittsjö en hörna, lagets enda under första halvleken. Minuten senare får Tove Almqvist gult kort. Örebro ligger på och verkar ha mer offensiv vilja. Vittsjö får inte igång sitt spel. I den 21 minuten har Tove Almqvist ett fint avslut mot mål, Örebro-målvakten var dock rätt placerad. I den 26 minuten gör Heather Williams 1-0 till Örebro, ett vackert mål, helt otagbart för Sabrina D’Angelo. Örebro blev naturligtvis tända av ledningsmålet och fortsatte att skapa fler farligheter mot Vittsjömålet.

Matchbilden från första halvlek fortsätter även i den andra. Vittsjö verkade slarva med sina passningar och får inte till några farligheter mot mål än hur de kämpar. Säkert mycket nerver som spelar spratt, laget kan mycket bättre.
Alexandra Benediktsson får en hård boll rakt i ansiktet men fortsätter spela. Vittsjö sliter men Örebro verkar ha kontroll.
I den 62 minuten gör D’Angelo en fin räddning som hon tippar till hörna. Tre minuter senare kommer Emma Lund in och Ebba Hed går ut. I den 68 minuten hade Örebro ett jätteläge att öka sin ledning. Vittsjö skapar inte mycket just nu, nu är det Örebro som tar över mer o mer. Vasst Vittsjö-skott mot mål 76 min. I den 82 minuten gör Vittsjö sitt andra byte, in kommer Kajsa Lind och ut går Lisa Klinga. Efter tre minuters tilläggstid blåser domaren av matchen.

Nu ser vi fram mot hemmapremiären annandag påsk.