Jämn match mellan Linköping och Vittsjö

LINKÖPING. Redan i den andra minuten är Linköping nära att ta ledningen, detta genom slarv i Vittsjös försvar. Sabrina D´Angelo i Vittsjömålet storspelar och räddar situationen. Linköping tar genom Lina Hurtig i den 8 minuten ledningen efter ett nickmål, helt otagbart för D´Angelo. Matchen är så här långt en tät underhållande match mellan två riktigt bra lag. Linköping är dock det lag som skapat flest målchanser.

Lisa Klinga och Chatrine Bott är stabila och gör flera fina brytningar. Vittsjö skapar en farlig situation i den 13 minuten där Summer Green gör ett fint försök med en nick.

I den 27 minuten var Clara Markstedt mycket nära att kvittera men Linköpings målvakt Emma Holmgren gör en fantastisk räddning. Vittsjö släpper nu till en del farligheter främst längs kanterna. Många passningar går fel från båda lagen. Halvleken slutar 1-0 till Linköping.

Linköping fortsätter även andra halvlek med mycket bollinnehav. Vittsjö får inte igång sitt anfallsspel, är aningen ”efter” i flera situationer och slarvar med sina passningar. Linköping ökar trycket och skapar flera hörnor. I den 59:e minuten nickar Stina Blacksenius ”klockrent” i ribban. Just nu är det hemmalaget Linköping som tagit över matchen. Vittsjö gör byte i den 62 minuten in kommer Ebba Hed och Amanda Perez, ut går Johanna Andersson och Summer Green.
Vittsjö har fått mer energi och fart i sitt anfallsspel efter bytet. Linköping verkar nöjda med nuvarande resultat. Sandra Adolfsson visar flera gånger sin höga klass i försvarsspelet. Tove Almqvist skjuter ett kanonskott i överliggaren som sen tar i ryggen på målvakten, men inte i mål!

Minuten senare sätter Tove Almqvist efter inlägg från Michelle De Jongh säkert returen i mål. Ställningen är nu 1-1. Blackstenius ”faller lätt” och vill ha straff. Just nu en mycket tät match där Vittsjös försvar sätts på prov. I den 82 minuten sätter Frida Leonhardsen helt otagbart för D’Angelo bollen i mål. Linköping tar därmed ledningen med 2-1.
Vittsjö kämpar hårt för kvittering. Vittsjö gör byte Catrine Bott går ut in kommer Paulina Nyström. Vittsjö gjorde tappert försök att utjämna men matchen slutade 2-1 till Linköping.
Resultatet innebär att Vittsjö bibehåller sin tredjeplats i tabellen men nu med Linköping på fjärde plats.

Nästa match är äntligen en hemmamatch! Den kommer nästa söndag den 25:e klockan 14. Då är det Växjö som besöker Idrottsparken.
Nu behövs en riktigt stor Publik som hjälper laget till tre poäng!