Vittsjö tog tre nya poäng och befäster sin plats i täten av årets damallsvenska seriespel

VITTSJÖ. Vittsjö var helt klart det starkare laget under söndagens match, klarade också värmen betydligt bättre och vann med 2-0 mot gästande Växjö.
Glädjande kan noteras att återigen finns en riktigt stor publik på plats på Idrottsparken.

Vittsjö återigen på tredje plats i Damallsvenskan

Vittsjö inledde matchen övertygande och skapade tidigt flera målchanser. Redan sex minuter in i halvleken hade Clara Markstedt ett skott som storspelande Erin McLeod i Växjömålet räddade.

Erin McLeod i Växjömålet stoppade många Vittsjömål....

Vittsjö fortsatte att övertyga och skapade bland annat under halvleken tre hörnor. På grund av värmen som var jobbig för spelarna valde klokt domare Sandra Almkvist att mitt i halvleken bryta för vätskepaus. Den första halvleken slutade mållös.

Två minuter in i den andra halvleken noterade domare Sandra, en även för mig, tydlig handssituation som föranledde henne helt rätt att döma straff för Vittsjö.

Otagbart även för Växjös bästa spelare i matchen, Erin McLeod, säkert, och grundlurad av säkra Michelle De Jongh som "iskallt" sätter bollen till vänster i Växjö- målet..

Samma mål ur annan vinkel, denna gång från fjärrstyrd kamera...

Michelle De Jongh förvaltade straffen iskallt och ställde helt Växjömålvakten Erin McLeod. Växjö hade stora problem att skapa farligheter mot hemmalagets stabila försvar. I frustrationen, ivern att kvittera blev det i stället två gula kort som drabbade Växjölaget. Troligen var det en kombination av underläge och hög värme på planen som gjorde att gästerna drog på sig dessa varningar. I matchens 82 minut punkterades spelet och därmed matchen av Clara Markstedt som enkelt styrde in Michelle De Jonghs mycket fina passning och ledningen för Vittsjö utökades till 2-0. Matchen var i detta läge redan slut!

I slutminuterna radade Vittsjö upp mot ett mycket tröttkört Växjö inte mindre än tre hörnor där vi bland annat fick se en ny intressant variant. Efter 90 minuter blåste domaren av matchen som slutade med vinst för Vittsjö med 2-0.

Skall matchen summeras i en enda mening så kommer den här....
”Hade det inte varit för Växjös mycket duktiga målvakt Erin Katarina McLeod hade Vittsjö-vinsten varit betydligt större!"

Vittsjö går genom vinsten om Linköping i tabellen och ligger nu trea, två poäng bakom Göteborg och fyra poäng bakom serieledande Rosengård. (Vilka roliga rader att få skriva!)

Vid presskonferensen berättade Växjö tränare Magnus Olsson att han var väl medveten om Vittsjös starka sidor inför matchen. Han menade att laget inte "hade någon känsla" under dagens spel. Han menade vidare att han var mycket skeptisk till straffen som drabbade hans lag, och menade även att 2-0 målet borde varit offside! Han nämnde inte ett ord om Vittsjös genom matchen överlägsna spel! Aningen märkliga uttalanden enligt mitt tycke, från en tränare på denna elitnivå! Kanske var det värmen som drabbade även Magnus denna dag?

Stefan Ekstrand, tränare i Vittsjö var glad över de nyvunna tre poängen. Vi hade många chanser under första halvlek som borde gett mål. Det blev första straffen för oss o målet satt skönt. Det är nu 10:e av 15 matcher som vi håller "0-an".

Nästa omgång är den 16:e av de 22 som skall spelas. Den 7:e september är det dags för bortamatch. Då är det Kungsbacka DFF som bjuder in till match på Påskbergsvallen.

Just i skrivande stund aviseras inte om någon supporterbuss från VGIK till Kungsbacka, men håll gärna koll på klubbens hemsida.