BJÄRNUM. Under onsdagseftermiddagen samlades ca 50 glada medlemmar för att höra Jill Müller berätta om HONUNG. Jills firmanamn är ”Bibrudens Biskafferi”.
Men innan arenan togs över av Jill, hälsade ordförande Jörgen Magnusson välkomna och berättade om kommande evenemang. Inbjudan från Ballingslövs SPF den 8/4, Clas Jansson kommer till Bygdegården den 11/4 för att lära oss, att dricka kaffegök. Anmälningslistor gick runt.
Därefter var det dags för Jill, att presentera sitt företag ”Bibrudens Biskafferi.” Hon hade också idag med sig sin arbetskollega, tillika son, Christoffer Bergquist. Under en timmes tid fick vi verkligen följa med i binas värld från kupan till honungsburken och allt annat som görs av honung. Inledningsvis började Jill med att berätta om det som var viktigt att veta, t.ex
I Sverige äter vi ca 8000 ton honung, men vi producerar endast ca 4000 ton. Alltså importeras 4000 ton, som dessutom är det livsmedel som förfalskas mest i världen. 75 % av den importerade honungen är inte honung, säger Jill. Tyvärr blir ju denna honung billigare och därmed manövrerar man ut den svenska honungen. Köper man däremot svensk honung, vet vi vad som finns i burken och dessutom bidrar man till den biologiska mångfalden i Sverige.