Är vi Trygga i Vittsjö?

tryggbilen.jpgJa, det tror jag. Efter all uppmärksamhet vi fått de senaste dagarna tror jag att man i andra orter är avundsjuka på oss i Vittsjö som har en sådan fin verksamhet som Trygg i Vittsjö.

För ca 5 år sedan började man köra runt med bil  i Vittsjö med omnejd för att ha uppsikt över vad som händer om natten. Vad jag känner till så sjönk skadegörelse och inbrott med ca 40% ganska snart efter att dessa körningar hade börjat.

Som alla Vittsjöbor vet har Trygg i Vittsjö numera egen bil, vilken är välkänd i byn. Så gott som varje natt kör vi runt och ser vad som händer i Vittsjö med omnejd. För någon dag sedan fann vi ju även ett penningstransportskåp med väldigt mycket pengar i.

Allt arbete sker på helt ideell bas och vi har inget större bekymmer med vår ekonomi. Ca 550 enskilda och företag sponsrar vår verksamhet. Styrelsen har som sin policy att vi inte skall behöva köra mer än en dag/ månad. Större delen av våra chaufförer är 70 år eller äldre. Under den senaste tiden har några chaufförer sagt att man inte orkar längre. Det förstår jag mer än väl eftersom jag själv satt och somnade vid mitt senaste körpass. (som co-driver)

Vi behöver således fler chaufförer. Du kan själv välja t.ex. vilken veckodag Du vill köra eller ange om Du har något annat önskemål. Hör av Dig till Sivard Strand eller Leif Thånell. Du kan även läsa mer på vår hemsida: www.tryggivittsjo.se

Du når Sivard på tel. 0451 - 250 43 och Leif på tel. 0451 - 222 02 alt. 0705 54 36 43 eller mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Top