Träffpunkt Linden.

En liten rapport från Träffpunkt Linden ett anhörigcentrum mitt i Vittsjö. Här träffas vi för gemenskap både damer och herrar.
Damerna vill gärna handarbeta, det är lättare att prata då. Garner finns till dig, som vill sticka eller virka och material till dukar och tavlor om du vill brodera. Men detta är inget tvång. Kanske vill du bara ha en pratstund och då är du lika välkommen.
Vi har också fem vävstolar för den som vill väva. En är just nu upptagen av Mela J:sson Björklund som fritt väver minnen från kusten, väl värt att se. Anna-Lena Päkkilä, som är svårt synskadad väver jullöpare. Två underbara damer, glada och positiva, där gemenskapen på Linden betyder mycket.
Herrarna har också upptäckt Linden. De byter gamla minnen och de som inte har dator hemma, kan här ändå läsa Portalens innehåll löpande i tryckt form och diskutera innehållet. Lite kluriga spel att syssla med är också populära.

Måndagar, tisdagar och torsdagar  är det öppet  kl 13.00 – 16.00

Fredagar kl 13.30 spelar vi canasta eller något annat kortspel, eller bara umgås.
Kaffe och smörgåsar för 10 kronor förgyller pratstunden. På torsdagar har vi i regel musikunderhållning av två glada spelmän. Någon gång i månaden har vi också extra arrangemang. Nu den 23 mars bakas det våfflor, som serveras med sylt och grädde. Då sprids härliga dofter från köket.
Den 25 mars kommer Jerrys kläder. Då kan alla passa på att skaffa något nytt till vårgarderoben. Kanske undrar du vad vi gör med alla handarbeten. Jo, två gånger per år har vi lotterier, i samband med Vittsjödagen och Vittsjö Julmarknad. Vid dessa tillfällen säljs lotter och serveras även kaffe för att skaffa pengar till nya handarbeten, nytt material och för att kunna göra något extra för våra gäster.
Träffpunkt Linden drivs ideellt genom olika föreningar som i vissa fall kan använda lokalen för egna mindre möten. Det kan vara PRO eller SPF som har träffar eller Center kvinnor, Röda korset eller Teaterföreningen. Medlemmar ur dessa föreningar måste någon gång efter schema ställa upp med kaffekok och städning. Tänk, inga problem det fungerar.
År 2009 hade vi 1670 besökare och den siffran kommer att öka, eftersom vi nu också har öppet måndagar och fredagar. Du är alltid välkommen!

Top