Lions mötte ”Obon”

VITTSJÖ. Vid gårdagens medlemsmöte mötte Lions club Vittsjö Bjärnum med sina partners den från Norra Skåne välkände journalisten Bertil ”Obon” Nilsson.

Jag blev ombedd att skriva ”något tårdrypande” om kvällen. Nu efter mötet kan jag inte förstå hur det skall kunna bli något tårdrypande av en kväll som helt gick i skrattets tecken.

Kvällen inleddes med en måltid, levererad från vår egen hovleverantör Charlie på Munskänken. Köttbullar med gräddsås och grönsaker – kan man få något bättre? Efter att alla blivit väl förplägade fick så Bertil ordet. Och ordet, eller kanske orden, är något som han är en mästare i att hantera – både verbalt och skriftligt.

Han berättade episoder från sin långa tid som journalist. Det är svårt att förstå att han har hunnit med så mycket för än är han ju inte alltför ”lastgammal”.

Att han sedan har ett fantastiskt minne som kan komma ihåg allt detta – ja, det kan man bara beundra. Han berättade om alla han intervjuat med anledning av olika åldersjubileum, han berättade de mest otroliga historier från sin rekryttid. Han berättade om möten med kungligheter, statsministrar, både gamla och lite yngre, han gav en inblick i hur både han och andra kolleger arbetar vid dessa tillfällen. Och, naturligtvis blev det också en del om hur arbetet på tidningsredaktion fungerar.

Det var en kväll där skratten avlöste varandra – de var många och de var hjärtliga. Applåderna var lika långa och hjärtliga de också och tacket från Lions President, Claes Brauer, innefattade just det som vi alla varit med om – en ”skrattkväll” med många journalistminnen framförd med mild, fin humor.

Top