PRO Medlemsmöte 2016-09-16

 

Vittsjö. PRO-medlemmar hade kommit till församlingshemmet i Vittsjö för att deltaga i medlemsmötet. Ett vackert höstväder men ändå kom så många medlemmar som kommit för att bland annat lyssna på musikunderhållning med Paul Skoog från Furuboda. Ordförande Sivard Strand öppnade mötet med att hälsa medlemmarna och dagens gäst välkomna.

Dagordning bestämdes och en del ärenden behandlades. Mötet diskuterade ingående omsorgsnämndens mycket långt framskridna indragningar på vård och omsorg. Ordföranden läste upp en skrivelse som mötet skulle ta ställning till och även deltaga i med förslag. Ordförande Sivard Strand översänder skrivelsen till kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och press.

PRO erbjuder Sittgymnastik, Cirkelverksamhet och Canasta i Träffpunkt Lindens lokaler.

Så nu var tiden inne för kaffet och musikunderhållning med Paul Skoog. Paul berättade om sin orkester som var med honom. Deltagarna var på gitarr Paul, på trummor var det Pauls vänsterfot och på orgeln var det Pauls högerfot. Pianot var Pauls egen uppfinning, monterad på gitarren. Pauls fingrar på pianot ersattes av en grej som monterats på gitarren. Även ett munspel ingick i den mycket skickliga enmansorkestern som underhöll oss med sång och musik.

Paul berättade att hans föräldrar Ernst Skog med hustrun Ella startade Föreningen Furoboda 1960. Verksamheten växte och 1964 startades det första Solskenslägeret och i dag är Furoboda största arbetsgivaren i Kristianstads kommun. Paul föreslog oss att göra ett besök till stranden vid Furoboda en solig dag och passa på att äta lunchbuffe eller fika i Furubodas restaurang. Besök hemsidan för mer information på http://furuboda.org/

Efter en timmes underhållning tackade Sivard för en härlig stund med sång , musik och information om hur Furuboda fungerar. Mötet avslutades med att nationalsången sjöngs, ordföranden tackade för visat intresse. 

Top