Frivilliga hjältar och dess insatser som värmer........

 

Vittsjö. Starten på denna trevliga träffpunkt och gemytliga samvaro kom till år 1992 genom hemtjänstens personal och försorg i deras intill liggande lokal då. Personalen tyckte att det skulle vara bra med en möteslokal där deras pensionärer kunde träffas över en kopp kaffe, snacka lite, vara tillsammans och ha det trevligt. Efter några år där så byttes lokalen till affärslokalen som stod tom och inte blev uthyrd. Kommunen hakade på och står för grund hyra/kostnaderna för ”träffpunkt Linden” som den heter idag.

Det finns flera föreningar som har sina möten här, Hembygdsförening, sånggrupper, Lions, Pro, mm och alla så får de plats. Lokalen är ju på två plan och med bra utrymme och ett eget kök. Med ingång från gatan, ett trappsteg och plats för rullatorer just utanför. Men även från gårdssidan finns ingång med hiss. Men denna verksamhet som så många andra så behöver dom frivilliga händer som hjälper till att hålla verksamheten rullande. För alla är ju överens, detta sätt att komma samman är ett trevligt inslag i vardagen.

Det är idel ädel glada ansikte som jag möter när jag kommer in i lokalen och blir erbjuden en fika. Fikan får jag ha till godo till nästa gång, snart kanske, vem vet. Då som nu så är det många som kommer dit och fikar tillsammans och pratar bort en stund. Aktiviteterna är många under året som gått, det fanns säkert nåt som tilltalade alla. Aktiviteterna har varit blandade ämnen utöver tisdag/torsdag grupperna allt från: styrelsemöte, olika mötestillfällen, körsång, studiecirklar, mjukgympa, teaterförening, röda korset och centerkvinnorna. Jaaee!!! listan blev lång. Men alla har nog det gemensamt, de tycker att gemenskapen i en föreningar är ett plus.

Dessa damer och herrar som är här idag tycker att de har en rolig eftermiddags stund tillsammans med gamla och nya vänner. Den sociala biten är viktig för det finns nog många som inte vågar, kan eller har möjlighet att skaffa nya vänner på egen hand. Då är det bra med lite kaffefika himma i byn. Tillfälle finns att väva, sy eller läsa, handarbeta av nåt slag eller varför inte diskutera dagens nyheter.

 Under året som gått har de varit jämn ström av besökare 10-15 personer varje gång för fika/småprat, info, föreläsningar. Det var fyrdubbelt fler när det var föreläsning under året i olika ämnen och dessa var ; hälsoinfo, mattema under årets olika högtider, musikunderhållning, modevisning, biståndshandläggare info, glöggfest och till sist jultallrik men också ett julbord för äldre på julafton. Så visst finns det underlag för ”träffpunkt Linden”. Men så länge dessa frivilliga hjältar orkar hålla igång så funkar denna träffpunkt. Alla som hjälps åt att hålla lokalerna i ordning, fixa kaffe o kaka/fralla enligt schema. Och för det mesta så funkar det bra men flera händer behövs framöver så titta in på ”träffpunkten Linden” alla är hjärtligen välkomna.

Öppettider för ”träffpunkt Linden” är ju tisdag em och torsdag em. Mer info finns att läsa på deras anslagstavla.

Top