Olof Stenhammar bidrar till ny läktare på Vittsjö Idrottspark.

 

Vittsjo. Vittsjö GIK presenterade idag denna glada nyhet på sin hemsida:

Vi kan idag presentera, med tacksamhet, en större sponsor till vårt läktarbygge. Olof Stenhammar kontaktade oss omgående när riksnyheterna rapporterade om vår avslagna dispensansökan. Han bidrar med 300 000 kr, vilket motsvarar halva den budgeterade kostnaden. Olof Stenhammar nämner bl.a. positiva minnen från tiden när han, med familj, bodde och verkade i Vittsjö, som en anledning till att han vill hjälpa till.

Vi är fantastiskt glada och rörda av den uppslutning som blivit sedan SvFF:s tävlingskommittés beslut kom, på "Alla Hjärtans Dag" den 14 februari. Många supportrar, lokala entreprenörer och leverantörer har visat välvilja med arbete och material så därför ser vi kostnadsbudgeten på 600 000 kr för en läktare med drygt 160 platser som realistisk.

Olof Stenhammars sponsring, kommunens bidrag och supportrars enorma engagemang genom insamling av pengar under parollen "Vittsjö skall spela i Vittsjö", gör att vi idag har till stora delar täckning för kostnaden.

Insamling fortsätter och fler initiativ tas, t.ex. med möjligheten att få sin stol namnad under säsongen om man bidrar med 1933kr till 1933-klubben (Vittsjö GIK bildades 1933). Vilket gör att vi känner stor optimism för att även den sista ekonomiska biten för ny läktare löser sig.

Vittsjö GIK

Sigvard Gustavsson ordf.

Önskas ytterligare kommentarer nås jag på 0708-250278, eller Erika Nilsson, ordf. damsektionen, på 070-752 45 14.

Olof Stenhammar: ”Det gladde mig mycket när Vittsjö damlag gick upp i Allsvenskan för några år sedan. Jag har följt lagets framfart i högsta divisionen sedan dess.

Vittsjö innebär för min familj och mig många glada och härliga minnen efter att det varit vårt hem i närmare 8 år mellan 1974 – 82. Jag vill gärna ge någonting tillbaka till en ort som berett mig så mycket glädje.

När jag fick höra att Fotbollsförbundet tänkte kasta ut laget ur Allsvenskan för att inte läktarkapaciteten räckte till reagerade jag direkt. Jag förstår i och för sig att man prioriterar publikstarka lag. Det är ju där pengarna finns. Men att kräva 800 sittplatser under tak på en ort där det bara bor ca 2000 människor är absurt. Att människorna på en liten ort på landsbygden kan nå sådana sportsliga framgångar måste uppmuntras inte kvävas. Det finns en fantastisk inspiration att hämta för alla idrottsutövare när någon lyckas även under små förhållandena. Där finns idrottens själ – något som Svenska Fotbollsförbundet bör visa respekt för.” ”

Olof Stenhammar, Grundare av OMX, entreprenör och bonde”

Top