Vittsjö PRO har haft månadsmöte med modevisning

Ja så var det dags igen, en månad går fort och idag på denna fredagseftermiddag är vi i församlingshemmet där drygt femtiofem pensionärer har satt sig vid de dukade borden. Borden som idag är prydda med en av årets första vårblommor, nämligen vitsippor lika efterlängtade som solen.

Pensionärerna verkade att trivas och småpratade med sina bordsgrannar, ett trevligt inslag.

Ordförande i PRO, Sivard Strand, hälsade alla hjärtligt välkomna till detta möte, passade samtidigt på att hälsa en ny medlem varmt välkommen. Därmed så är månadsmötet i gång, dagens dagordning godkändes. Han hade bland annat fått information från PRO Riks, start på kampanjen angående valet i höst. Årsmöte i Malmö, informerade även om förslag finns på att avskaffa PPM, rättvisa skatt/ jämna ut klyftan på skatten. Han berättade vidare om samorganisationen och deras bevakning av byggnation stoppet/krav på nya mellanboende och byggplaner.

Sivard har också varit på studiebesök på senioren Hässleholm, Årsmöte i Tyringe som ensam representant från Vittsjö PRO. Han berättar att det är trevligare med en medresenär. Lämnar sen över ordet till. Ingmar Nilsson som berättar lite kort om Årsmötet som PRO Skåne har haft i Eslöv. Där det i stora drag handlade om ekonomin, sjunkande medlemsantal, om framtidsvisionen om utbildning, skattesänkning och framtida sjukvård.

Sivard tackade för den informationen och fortsatte att berätta om bogruppens arbete, haft möte med kommunfolk, angående äldre äldre och annat boende/särskilt boende. Svar som tidigare, att det ska planläggas, efterfrågas och sen kanske nybyggnation av mellanboende blir av om tillräckligt många pensionärer ansöker om annat boende, t.ex: Luleå modellen.

Vidare så berättar han att inbjudan från Kristianstads boule förening inkommit. Vittsjö dagen blir av den 16/6, PRO ska sälja lotter som vanligt, så skänk gåvor, Gåsamiddag på restaurangskolan till hösten, Bussutflykt till sjö och ås, sommarfest i Hårsjö, att en inbjudan till Vittsjö PRO inkommit från Ribbingska Minnesfonden Lund.

De flesta av mötets punkter är nu genomgångna och så till den sista punkten, lämnar över micken till SPF s ordförande Kerstin Thånell hon bjuder in alla intresserade PRO pensionärer till en vårfest med byffé den 12 maj på teatersalongen, anmälan emottages, bindande, hjärtligt välkomna.

Jan Tidblad tar till orda och han vill bara tillägga på övriga frågor att en lista för intresserade att följa med till Malmö och se och höra West Side Story den 9/9, kan ta kontakt med Anita Tidblad för mer information.

Så mycket är på gång men nu är mötet kommit till sista punkten för idag: gofika med frallor och liten kaka. Sen kan modevisningen börja med PRO s egna mannekänger.

Kläderna kommer från Janséns, Hässleholm och Anna-Lena Winkvist förestår den butiken och är den som håller i alla trådarna plus några hjälpredor. Kläderna som i år är mönstrade och i glada färger och med många volanger stora o små.

Kläderna som mannekängerna visar kommer från märken som: Soya, Anna Montana, Cecil och Cappexcini. Snygga och vackra kläder både för dam och herre.

Blandad klädes budget eller med lite mer lyx en verklig fröjd att få modevisningen på hemmaplan, bra jobbat alla som medverkat. En varm applåd till samtliga deltagare.

Nu är denna trevliga eftermiddag slut och vi sjunger ”Du gamla du fria. Ses i vårmånaden maj. Välkomna.

Top