Valborgssång

Hembygdssångare sjöng Maj i Byn.
Hembygdsföreningens sånggrupp hälsade nejdens vårgrönska välkommen genom att sjunga Maj i Byn. Emma Lasson var körledare och dirigent för de 15 sångare och musiker som ingick i truppen. Där fanns dragspel, gitarr, fiol och saxofon i orkestern där Maj är välkommen, Vintern rasat och flera andra vårvisor  på repertoaren. Maj i By startade i Vittsjö 1982.

 

 

 

 

 

 

 

Sångarskaran som välkomnade våren.

 


Gäster boende runt Prästgården var de första som fick lyssna på de gamla och kända visorna och nyutslaget björklöv delades ut enligt gammal tradition. Färden ställdes vidare till Björkefalla by där boende blev överraskade över det oväntade inslaget av vårfirande.
Färden ställdes sedan till Emmaljunga Byalags firande vid idrottsplatsen med fackeltåg. Detta tåg startade vid skulpturen ”Emma”. Vid framkomsten till det fuktiga bålet skulle detta antändas av facklorna men det behövdes lite extra glöd innan lågorna bröt igenom den tjocka röken I stället för traditionellt vårtal sjöngs våren in av hembygdsföreningens sångare och ett leve utbringades för nationen.
Nästa framträdande gjordes vid Hästhult AIK:s Valborgsbål intill klubbstugan. Även på denna plats utbringades leve för nationen och våren LES från Korsahåla hade liksom tidigare år på eget initiativ monterat upp fyrverkeripjäser. Det var ett pampigt knall- och stjärnfall som lyste upp omgivningen. Fyrverkeriet tackades med välförtjänta applåder.
Uppföljning av kvällens aktiviteter ventilerades vid samkväm med sångare och musiker.

 

Top