Bjärnumsgruppen vidgar vyerna

BJÄRNUM. Som ni säkert alla läst har Bjärnumsgruppen inbjudits att ställa ut några av sina verk på Haga Vårsalong i Stockholm. I dagarna har de farit till kungliga huvudstaden med sina alster och den 17 mars är det vernissage och då kommer de alla att vara där.

Bjärnumsgruppen - från vänster Ingmar Rimheden, Soveig Svensson, Lars Lindberg och Gunnel Götesdotter

-    Det är en ära att bli antagna på Haga Vårsalong, säger Ingmar Rimheden. Det är mellan 80 och 100 konstnärer från hela Sverige som årligen inbjuds och Bjärnumsgruppen deltar med ca dussinet verk.

Bjärnumsgruppen bildades 2005 och består av Solveig Svensson, Gunnel Götesdotter, Ingmar Rimheden och Lars Lindberg. Man har under åren haft ett tiotal gemensamma utställningar och ett antal separata. Alla fyra är också representerade på Bjärnums Museum och på ARS DIVINA – Nordöstra Skånes Moderna Museum. Dessutom har man en permanent representation på Snapphanebygdens Sparbank. De är också alla fyra medlemmar i Nordskånska Konstnärsgiller och deltar varje höst i deras Konstrunda.

En kort presentation av konstnärerna och deras verk:

Solveig Svensson – en bjärnumsflicka som efter många år återvände till födelseorten i mitten av 90-talet. Solveig har sedan ungdomsåren varit aktiv målare och konsthantverkare men växlat teknikerna. Solveig målar föreställande i dämpad färgskala och vill att betraktarna skall se något bekant i bilderna.Gunnel Götesdotter – återvände till Skåne år 2003 efter många år utomlands och i Stockholm och bosatte sig i Bjärnum. Där startade hon sin Ateljé Götesdotter där hon ställer ut sina egna målningar men också inbjuder andra konstnärer till tema- eller separatutställningar. Här finns också hennes konstmuseum ARS DIVINA, för skånska konstnärer.Ingmar Rimheden – bjärnumsbo sedan 1979. Har målat och tecknat sedan barnsben, är självlärd och har under åren utvecklat sitt måleri. Föreställande motiv, framförallt landskap och natur, ligger varmast om hjärtat. Ingmars måleri har en dämpad färgskala och tekniken är akryl på duk samt digital konst i tryck.Lars Lindberg – målar naturmotiv i akryl och akvarell och är självlärd. Lars vill att uttrycken i tavlorna skall komma fram utan att vara styrda av andras influenser.

 

 

 


Top