Bjärnum en vinterdag!

Ljuvlig så här års? Ja, även om inte vitsipporna blommar finns här mycket att titta på för den naturintresserade. Tänk t.ex. på de massor av mossor som täcker stenarna, kryper uppför trädstammarna eller växer på själva marken. Titta sen på lavarna och tickorna, svamparna på trädstammarna. Inte är de ätbara men de är faktiskt vackra och nyttiga för de bryter ner de gamla döda träden till ny mylla. Att vandra här är som att vandra i en riktigt gammal sagoskog. Här ska allt få sköta sig självt, för detta är ett naturområde som bevaras orört för framtiden som Matilda Johansson menade som skänkte skogen till Bjärnumsborna. En skön timmes promenad gärna med en liten fikapaus kan bli ett fint minne av en vinterdag 2008.
Är det sen en måndag kan man på eftermiddagen kl 14 gå till vårt Församlingshem, för där har Hemförbundet trevliga måndagsträffar med omväxlande program. Dessa vänliga damer gör verkligen en fin insats för så många ensamma som kanske annars bara skulle sitta hemma och deppa över sin ensamhet. Trevlig stämning är det här och festlig fika bjuds man också på.
Blir det sen lördag, ja då kan man fara till Secondhandshoppen  på Verumsvägen som Pingstkyrkan här driver. Här kan man göra riktiga fynd när det gäller böcker, kläder, möbler och allt möjligt annat. Här går det också bra att skänka bort sådant som man har fått över själv och gärna vill bli av med. Kaffe serveras här också och man träffar trevliga, vänliga människor.
Bjärnumshistorien denna gång knyter an just till huset där Seconhandshoppen finns. Det är nämligen det gamla Baptistkapellet som förr hette Betel. På en skrivning i bibelkunskap hade man en fråga som handlade om Jakobs dröm och frågan lydde: Vad kallade Jakob stället där han drömt? Rätt svar skulle vara just Betel, som betyder "Guds hus". För att hjälpa eleverna sa läraren: - Det kan ju inte vara svårt för er som bor i Bjärnum. Tänk på något som finns på Verumsvägen! Då lyste en elev upp och skrev med glädje dit svaret: Tre hammare. För så heter ju restaurangen som ligger intill Betel.
Nu efterlyser vi för den här sidan nya tips om vad som händer i Bjärnum framöver. Ring 21377, kom till Hagagatan 21 och prata eller Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ! Alla förslag mottages med glädje.

DGG

Top