Vinterns vintriga vinterpromenad lockar flitiga promenerare

 

Bjärnum. Sexton luriga bilder. Hopparande med fyra välbekanta bilder. Tagna från kluriga vinklar. Totalt tvåtusen kronor kommer lottas ut. Den stora frågan: hittar vi ens i vår egen by?

För 38:e året i rad arrangerar OK  Torfinn Vinterpromenaden runt om i Bjärnum. Sexton unika bilder kan bli en riktig utmaning,  även för Bjärnumsbonmed en ypperlig lokalkännedom i och omkring byn.

 

Ett smakprov på 4:e helgen av årets upplaga av Vinterpromenaden.

 

Bjärnum. Sexton luriga bilder. Hopparande med fyra välbekanta bilder. Tagna från kluriga vinklar. Totalt tvåtusen kronor kommer lottas ut. Den stora frågan: hittar vi ens i vår egen by?

För 38:e året i rad arrangerar OK Torfinn Vinterpromenaden runt om i Bjärnum. Sexton unika bilder kan bli en riktig utmaning, även för Bjärnumsbon med en ypperlig lokalkännedom i och omkring byn.

Ett smakprov på 4:e helgen av årets upplaga av Vinterpromenaden.

Varje vecka består vinterpromenaden av en trogen Bjärnumssponsor: Olof Nils, Kondis, Lindbergs Möbler samt Bjärnums Färg. Vilken som är den aktuella veckans sponsor framgår av promenadkortet. Dessa sponsorer lottar ut femhundra kronor vardera i form av presentkort till den som har tagit alla fem kontroller under just den sponsorns promenadhelg. Vinterpromenaden säljs hos Olof Nils och hos Kondis under hela februari månad.

Hur går detta då till? Jo, i fyra helger framöver, med start nu till helgen den 4-5 februari, kommer fem platser runt om i byn vara försedda med kontroller och stämplingar. Under lördagar och söndagar mellan klockan 9 och 18 sitter dessa kontroller ute, redo att bli stämplade. Om den flitiga promeneraren inte hittar till de luriga platserna runt byn kommer facit finnas uppsatt hos respektive sponsor. Efter varje helg, när helgens promenadkort är fullt av stämplar, ska dessa postas i OK Torfinns brevlåda som finns innanför dörren på Olof Nils. Efter helgen lottas nio lyckliga vinnare av presentkort ut som kan användas hos veckans sponsor. Vinnarna presenteras under kommande vecka hos den aktuella sponsorn.

Vinterpromenaden säljs både på Kondis (vänster) och på Olof Nils (höger) under hela februari månad.

Eftersom presentkorten lottas ut varje vecka kan promenadkorten köpas även om den flitiga promeneraren endast har möjlighet att promenera en eller ett par av helgerna. Som orienteringsklubb har OK Torfinn som mål att ge människor en roligare anledning till att få komma ut i friska luften och motionerna. ”Vi tror och hoppas att fler än någonsin traskar omkring i byn under helgerna i år och att vi kommer kunna se en aktivare trend för utomhusaktiviteter år 2017” hälsar den ansvariga klubben glatt.

Top