Insamlingen till Världens Barn

INSAMLINGEN TILL VÄRLDENS BARN

är rolig att medverka i när man bor i Vittsjö och Bjärnum.

Röda Korset och Lions Club Vittsjö-Bjärnum delade upp insamlingsdagarna förra veckan.
Röda Korset fanns i Vittsjö redan på torsdagskvällen och insamlingen avslutades på lördag eftermiddag då vi fanns i båda byarna.
Det öppnades många plånböcker för att ge bidrag till alla de barn som nu kommer att få ta del av miljonerna, som vi i Sverige samlar in under den här rubriken. Vi fick inte bara ta emot alldeles otroligt mycket pengar utan vi möttes även av spontana yttranden, som visar att man tror på behovet och att pengarna kommer fram – och det gör de. Det är roligt att medverka som hjälparbetare när bemötandet är så helhjärtat och generöst.
Vi nås emellertid av alarmerande besked från Lions representant i referensgruppen Världens Barn. Riksinsamlingen, framför allt I storstäderna, har inte gått så bra. Därför kommer ni att höra förnyade uppmaningar om en extra insamlingsansträngning. Det är givetvis tacksamt om den som vill spär på sina redan generösa bidrag.
Vi – både Röda Korset och Lions – tycker att de 21.800 kronor vi fick i våra bössor och på annat sätt mer än väl motsvarar våra förväntningar. Vi som verkar lokalt i organisationerna tycker våra båda byar mer än väl ställt upp för insamlingen till Världens Barn.
Det här är vårt tack till er, som gjort att vi redovisar ett, vad vi anser, mycket hedervärt resultat.

RÖDA KORSET i Vittsjö  och  LIONS CLUB VITTSJÖ-BJÄRNUM    

Top