Lions erbjuder unga att delta i läger utomlands

Lions Club i Vittsjö-Bjärnum vill även i år ge ungdomar i bygden en chans att komma ut i världen och lära sig något nytt. Vi vänder oss särskilt till dem som kanske inte annars har chansen att få uppleva detta. Det enda killen eller tjejen behöver betala är lite fickpengar för egna utgifter.
 
Öppna dörren till världen genom Lions ungdomsutbytesprogram
Sveriges Lions Ungdomskommitté inbjuder härmed alla Lionsklubbar att sända ungdomar till Sveriges Lions Internationella ungdomsläger år 2010, liksom till de i utlandet arrangerade ungdomslägren som finns upptagna i detta program.
Lions Clubs Internationals ungdomsutbytesprogram är byggt på Lionismens första syfte - Att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk.
Lions Club i Vittsjö-Bjärnum har som mål att nominera 4 tjejer och killar från vårt upptagningsområde (Vittsjö-Bjärnum med omnejd) till Internationella ungdomsläger med prioritering till de läger som arrangeras inom östra delen av EU. 

Vad är internationella ungdomsläger?

Lions i många länder arrangerar läger för att ge ungdomar från olika länder tillfälle att träffas under vänskapliga former. Utbytet, som erbjuder kulturella program, men även sport och idrott, varar oftast tre veckor och inkluderar alltid vistelse i värdfamilj en vecka omedelbart före eller efter lägret.
Länk till mera kunskap om lägren 
http://www.lions.se/ye/index.htm


Vem kan utses till utbytesstipendiat?

Ungdomar i åldern 17-21 år (vissa fall 18-21 år), som är intresserade av att lära sig mer om andra länder och är villiga att dela med sig av sin egen kultur. Deltagarna måste känna till att de kommer att betraktas som ambassadörer för sin familj, Lions och Sverige. De måste ha goda kunskaper i engelska och i något fall även tyska, franska, spanska eller portugisiska. Endast i undantagsfall kan man delta mer än en gång i Lions ungdomsutbyte. Detta för att så många ungdomar som möjligt ska kunna komma i åtnjutande av ungdomsutbytet.

Hur visar man sitt intresse?
Vi tar gärna mot frågor och förslag på lämpliga kandidater från bygden till något av dessa ungdomsläger. Hör av er; lärare, ledare, föräldrar och intresserade kandidater. Glöm inte bort att det finns spännande länder i vårt närområde där det ordnas ungdomsläger som Estland, Polen Danmark och Ungern.
Kontakta Vittsjö-Bjärnums Lions Clubs ungdomssektion via Ewa Wendt Nevhage Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Bo Sigeback Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
När vi har hittat lämpliga kandidater så hjälps vi åt att fylla i ansökningshandlingarna som vi vill ha klara den 15 december 2009.
 

Top