FEM JUBILEER SAMTIDIGT I RÖKE

RÖKE Fyra jubilerande skolklasser och en jubilerande konfirmandklass från Röke hade på Nationaldagen bestämt träff i Röke kyrkby.

RÖKE Fyra jubilerande skolklasser och en jubilerande konfirmandklass från Röke hade på Nationaldagen bestämt träff i Röke kyrkby.

 

Det var de årsklasser som var födda 1933, 1943, 1953 och 1963 samt 60 års jubilerande konfirmander, sammanlagt var det fem grupper som jubilerade på samma dag. Nationaldagen var också en hembygdsdag för Röke sockengille.

 

Konfirmanderna i Röke kyrka som firade 60 års jubileum.


Vid sockenstugan spelade Röke/Hörja skolorkester under ledning av Fredrik Karp innan sockengillets ordförande Yngve Nilsson, Englarp höll talet till nationen följt av Nationalsången. Samtidigt hissades den Svenska flaggan. De flesta av de jubilerande grupperna presenterades för övriga besökare som hade grupperat sig kring bord och bänkar på gillets trädgård.  Intill fanns några stånd med försäljning av hemslöjjd, korv och fika.

 

Ett särskilt ankrace var ordnat i den närliggande Prästbäcken och prisutdelning från detta race skedde liksom dragning i lotterier. De olika jubilerande grupperna passade på att bekanta sig med varandra, en del av dem hade inte setts på många år.

 

Röke Blås som spelade vid Algustorpssjön i Röke.

 

Nästa arrangemang i Röke sockengille blir den 13 juli med besök på gamla sevärdheter och den 4 juli blir det familjerally.
Hembygdsdagen avslutades med friluftsgudstjänst vid Algustorpssjön där andakt hölls av David Castor och Röke Blås spelade. Samlingen avslutades med Nationalsången.

Top