Nu stannar snart tågen i Vittsjö och Bjärnum

BJÄRNUM/VITTSJÖ. Lördagen den 14/12 invigs de nya tågperrongerna i Vittsjö och Bjärnum och på de båda orterna blir det festligheter på invigningsdagen.

 

Lördagen den 14/12 invigs de nya tågperrongerna i Vittsjö och Bjärnum och på de båda orterna blir det festligheter på invigningsdagen.
I Bjärnum börjar festligheterna klockan 11:45
Stationsvärd är Rolf Delcomyn som ser till att logistiken fungerar. Bjärnums fritidsgård har öppet och där kan man gå in och värma sig om man så önskar. Mats och Micke från casinogänget underhåller, Hilda Linde sjunger och musikteaterskolan medverkar. Från näringslivet i Bjärnum talar Lars Lindbeck.

Invigningståget anländer 12:23 och på det finns talarna från Trafikverket, Region Skåne samt Lena Wallentheim från Hässleholms kommun.
Då invigningståget fortsätter mot Vittsjö kommer Hasse Brontén att uppträda, något som sponsras av Snapphanebygdens Sparbank. På plats finns också föreningar som bjuder på grillad korv! Bjärnum skolas syslöjdselever och museet kommer att medverka med utställning.

I Vittsjö stannar tåget kl. 13.00 men festligheterna rullar igång klockan 12:00.
Stationsvärd i Vittsjö är Richard Bernsheim. Stig Sjöberg kommer att medverka under hela invigningen med fin musik mellan programpunkterna. Claes Ruderstam kommer att ge oss lite järnvägshistorik och Vittsjö teaterförening kommer att strosa runt i kläder från tiden då tåget för första gången stannade i Vittsjö. Gustav Fridolin talar i Vittsjö innan tåget anländer och en liten avtäckningsceremoni kommer att äga rum.

Även i Vittsjö har vi lite utställning, elever i årskurs 4 har broderat en helt fantastisk tavla och hembygdsföreningen bidrar med tåghistorisk utställning.
Då tåget kommer in kommer samma talare som tidigare talat i Bjärnum att tala i Vittsjö. Lena Wallentheim som är oppositionsråd och dessutom hemmahörande i Emmaljunga representerar kommunledningen.

LIONS Club och VGIK har lite enklare förtäring som de bjuder på, Sparbanken 1826 i Vittsjö finns med och har bland annat ballonger till barnen.
En avspark kommer att göras för tågstarten, detta av någon av våra damallsvenska spelare.

Tåget går vidare till Markaryd 13:27 och med det slutar festligheterna i Vittsjö och man kan återgå till julförberedelser på hemmaplan.

Söndagen den 15/12 kan man sedan med fördel ta tåget för att handla julklappar! På www.skanetrafiken.se hittar man de aktuella tågtidtabellerna

Top