Det är snart fem månader sedan.....

GÖTEBORG. Det är snart fem månader sedan jag åter igen packade mina väskor och flyttade norrut. Destinationen denna gången var Göteborg. Storstaden i Väst. Lilla London. Stockholms lillebror. Malmös storebror.

Göteborg är en trivsam stad med mycket att titta på, göra, förkovra sig i och utforska. Speciellt när man, som jag, flyttat hit från en liten ort som Vittsjö. Allt är större, utbudet bredare, människorna fler.

Göteborg är intressant ur många aspekter. Dels det pågående tjafset om vilken stad i Sverige som är ”grejen”. Göteborgarna lider av ett slags mindervärdeskomplex. Det gäller att hävda sig. Huvudstaden må vara större men, för att citera en kollega till mig: ”Saknar all Göteborgs charm”.

Krönikan du läser just nu är början på något nytt, något stort. Det är dels en naturlig fortsättning på mitt liv och dels en fortsättning på Piteåtexterna. Ämnet är det samma: En Vittsjöbo i världen.
Jag ska, med min egna speciella humor, skildra vardagen som bybo mitt i allt det ”stora”. Räkna med kulturkrockar, livskriser och vardagskomik.

Mer om detta nästa vecka.  Du kommer väl hänga med?

 


PS.

Glädjande konstaterar jag att du är tillbaka på Portalen. Förra gången gav du reportage från södra Norrland. Alla söder Norrbotten är "sörlänningar", så du har således bara varit en liten bit norr om Markaryd!

Välkommen åter i stora världen, -du kommer att bli kommenterad av en som kan "Götet", på sina fem fingrar.

Ds

Jourhavande redaktör

Top