En nörd funderar

Göteborg. Jag har alltid proklamerat mig som nörd. Jag är en person som älskar att nischa in mig i olika ämnen. Närmast hjärtat står kulturscenen. Böcker, film, musik, teater, konst. Jag tuggar det noga, rullar runt tungan i geggan och letar efter nyanser. Gillar jag det inte, då spottar jag ut genast. Är det i min stil, då får det gärna gå runt ett varv till innan jag sväljer det med stor belåtenhet och smackar. Göteborg. Jag har alltid proklamerat mig som nörd. Jag är en person som älskar att nischa in mig i olika ämnen. Närmast hjärtat står kulturscenen. Böcker, film, musik, teater, konst. Jag tuggar det noga, rullar runt tungan i geggan och letar efter nyanser. Gillar jag det inte, då spottar jag ut genast. Är det i min stil, då får det gärna gå runt ett varv till innan jag sväljer det med stor belåtenhet och smackar.

Göteborg är min favoritstad bland Svea rikes städer. Dels är det en lagom stor stad, dels är folket fullkomligt underbara. Men sen har vi det viktigaste: kulturlivet. Kulturlivet är rikt på alla sätt och vis. Oavsett om du gillar obskyra teaterföreställningar, Hollywoodrullar eller rockband med smal publik.

För mig, som kommer från en relativt kulturfattig stad, är detta dörren till paradiset. Jag har stått vid gaveln och gapat i drygt sex månader. Nu är det dags att ta steget och hoppa in i smeten. Jag började med en bandspelning i morgon. Sen ska jag ta och skaffa ett bibliotekskort.

Top