Vittsjö saknar central hundlatrin

 

VITTSJÖ I Vittsjö finns det 25 hundlatriner. Fyra av dem ligger vid Skansen, fem mot Pickelsjön. För den som vandrar med sin hund mitt i byn blir dumpning av upplockat avfall desto mer problematiskt. Det finns nämligen ingen centralt belägen hundlatrin.

 

Finns hopp

Dock finns det hopp för den som tar ansvar och plockar upp efter sin hund. Enligt Leif Magnusson på Hässleholms kommun, så placeras i genomsnitt 10 nya hundlatriner ut runt om i kommunen varje år.
- Därför finns det möjligheter för orternas befolkning att påverka, berättar han.

 

Lämna önskemål

Leif Magnusson säger att kommunen brukar ta till sig när folk ringer in och ber om hundlatriner. Han menar att det är lämpligt med ett ställe att lägga bajspåsen i om man är på väg till bussen och hunden får för sig att göra sina behov.
- Närmaste latrinen i förhållande till busshållplatsen ligger i dag på Strandgatan. Och det är en bit att gå om man har bråttom till bussen, säger han.

 

Mail till jourhavande

De som vill ha en mer centralt belägen hundlatrin, för att slippa hundexkrementer på gräsmattan vid busshållplatsen, kan höra av sig till jourhavande för en namninsamling. Listan kommer att skickas till kommunen när det finns tillräckligt med namn på den.

 

Top