F d Vittsjöbo minns

Hej!

Tack för alla fina bilder från min barndomsby, det vackra Vittsjö! Flera av platserna kände jag igen, bland annat Viken, där vi, byns ungar, åkte skridsko på 50-talet. Idrottsföreningen skottade en fin bana till oss och jag minns att dom satte upp skyltar där med kartor över alla sjöarna. Där det var rödmarkerat på kartan fick man inte åka, där var isen för tunn. Vill minnas att det var John Edfors som stod för vår säkerhet när isen låg blank över sjöarna.

Numera bor jag i Jonstorp, 200 meter från Skäldervikens strand. För knappt en vecka sedan var nästan hela viken täckt av is, dock ingen lämplig skridskobana. Idag den 28 februari tog jag de sista två bilderna med helt öppet vatten.

Strandbit av Revet vid Fortet,(del av Albin Hansson-linjen) med Rekekroken i bakgrunden, där Edvard Persson bodde fram till 1957.

En något knölig isbana med Jonstorps hamn i bakgrunden.

Badbryggan den 10 febr., något demolerad efter stormen vid 1:a advent 2011.

Några dagar senare är isen borta, endast en smal remsa finns kvar vid Piren ut till badbryggan. Åtta svanar simmar stolt i en rad och bakom fåglarna finns gott om "vita gäss". Det blåste friska vårvindar idag den 28 februari.

Med vänlig hälsning
Berit
som med jämna mellanrum, och med stor intresse, går in på Vittsjös hemsida för att se vad som händer i byn.

 

 

Gör gärna som Berit, hör av dig du också!

Top