Hände under veckan...

Nu har 2021 startat och visst har det hänt en del, här ett litet axplock av vad som delgivits i våra media. Du kan påverka vårt innehåll genom att höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

VITTSJÖ. Några spelare som lämnar Vittsjö inför säsongen 2021.

Malin Vinberg slutar med elitfotboll och satsar på sin civila karriär.

Elizabeth ”Liz” Eddy som spelade hos oss på lån väljer att stanna i USA i sin klubb Sky Blue FC. Vi önskar Liz och Sky Blue lycka till i amerikanska ligan NWSL.

Slutligen så är det nu klart att Michelle de Jongh flyttar söderut till Frankrike. Vi önskar Michelle lycka till under sin tid i Frankrike och hoppas självklart att återse henne på Vittsjö IP när utlåningstiden är över. Skriver vittsjobjarnum.nu

Låt oss presentera vårt senaste nyförvärv, Fernanda da Silva, 27 år från Brasilien. En tekniskt skicklig och offensiv mittfältare som älskar att dribbla och att skjuta. En spännande kombination.
Fernanda da Silva: - Jag söker alltid efter nya utmaningar och det är därför jag bestämde mig för att spela i Vittsjö. Jag vet att det är ett väldigt bra lag med väldigt bra spelare och jag är spänd på att se vart detta leder. Jag tror att denna säsongen kommer att vara väldigt bra för oss och jag kan inte vänta på att få spela och att få träffa alla. Skriver vittsjobjarnum.nu

VITTSJÖ. Nästa nyförvärv in i truppen är Beatrice ”Bea” Persson. Bea kommer närmast från FC Rosengård dit hon flyttade inför föregående säsong från LB07. Skriver vittsjobjarnum.nu

VITTSJÖ. Utsedd till en av svensk fotbolls största talanger av Fotbollskanalen inför säsongen 2020. Paulina Nyström förlänger med Vittsjö GIK Hässleholm.

VITTSJÖ. Kajsa Lind fortsätter i Vittsjö. 2018 gjorde hon sin första match för Vittsjö GIK. Hon kom till oss när hennes moderklubb Glimåkra IF tvingades att lägga ner sin verksamhet på grund av spelarbrist efter ett par framgångsrika säsonger där man till och med var uppe och nosade på spel i Elitettan.
Ett naturligt val för den unga talangfulla backen Kajsa Lind var då att gå över till bygdens elitlag, Vittsjö GIK, där hon kunde fortsätta att utvecklas. Skriver vittsjobjarnum.nu

HÄSSLEHOLMS KOMMUN  Vaccineringen på äldreboenden i Hässleholms kommun startar på tisdag med Högalidshemmet och Kaptensgården. Vaccinet räcker dock inte till alla äldreboendena under nästa vecka utan några får vänta tills veckan därpå.

Intensivvårdsavdelningarna på Skånes sjukhus är nu så fulla att patienter måste skickas till andra regioner. På fredagen beslöt Region Skåne att skärpa kravet på munskydd. Från och med måndag ska alla som vistas i vårdlokaler i alla situationer ha munskydd. Skriver frilagt.se

Sverige och världen Ja, här har det hänt många saker. Rekommendationerna från folkhälsomyndigheten och regeringen formligen haglar. Ibland verkar de gå åt ena hållet för att sen gå åt det andra hållet. Efter 10 månaders elände ska det plötsligt ageras. I Hässleholm, på högstadiet, har man beslutat att en dag i veckan ska det bedrivas distansundervisning, undrar just vad som ska bli bättre av det?! Runt om i landet så har kommunderna olika strategier för undervisning och vård, det får väl visa sig vilka som gissade bäst sen. Vintern med snö har kommit men det har ni säkert redan märkt själva! Troligen kommer det vita eländet att gå över snabbare än pandemin i alla fall.

I USA verkar det äntligen som att den avgående presidenten Donald Trump äntligen förstått, efter två månader, att han faktiskt förlorade valet. Vi får hoppas att det inte händer något mer oväntat under de sista tiden han sitter kvar. Terroristhandlingarna mot Kongressen under torsdagen var minst sagt skamliga och att det hela initierades av Trump, vilket skett under lång tid, är helt skrämmande. Den mannen har antagligen fortfarande koderna och nycklarna till kärnvapnen, Dessa sista stycken har jag valt att inte länka till, det finns så vansinnigt mycket material hos tidningarna och på tv, dessutom har ni väl, undefär som jag, hört ungefär så mycket som vi klarar av.

Top