Hände under veckan...

Visst har det hänt en hel del även under årets tredje vecka, här följer ett litet axplock av vad som delgivits i våra media.

Välkommen att påverka vårt innehåll genom att höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

BJÄRNUM. Pensionerade distriktsköterskan Ingrid Magnusson från Bjärnum kallades in till Hässleholms sjukhus för att vara medhjälplig vid vaccinering mot Covid-19.  Ingrid redo att möta sin första patient Som före detta skolsköterska har Ingrid stor vana att vaccinera. Oftast då lite yngre patienter. – Det är mitt sätt att ta lite samhällsansvar under denna pandemi, säger Ingrid. Tillsammans med ett antal andra seniorer vaccinerade Ingrid och de andra ca 400 av akutpersonalen och övriga som jobbar nära patienterna på sjukhuset i Hässleholm. Den ordinarie personalen som finns på sjukhuset var fullt upptagna av sitt ordinarie jobb och då var det mest praktiskt att låta äldre sjuksköterskor sköta vaccineringarna. Skriver vittsjobjarnum.nu

VITTSJÖ. Vintern slog till i onsdags med mycket snö och landskapet blev vitt och ljust och många vackra motiv. 
Trädstammarna blev vita på ena sidan, förr sa man att det då snart skulle bli töväder. Kylan slog till på fredagen och det blev fina isformationer vid ån vid Skansen området.  Skriver vittsjobjarnum.nu

EMMALJUNGA. 

Mörkret har ännu sitt grepp om jorden vid 6-tiden på morgonen. Trots duggregn dämpar snön och det är i det närmaste alldeles tyst. Snön krymper undan för undan och vi får vara glada för de vinterdagar vi haft här i Skåne.  Plötsligt dyker det upp en figur i vårt synfält. Rund om magen och med armar som kan krama flera åt gången! Skriver vittsjobjarnum.nu

HÄSSLEHOLM. Förtalsanmälningar nedlagda. Våldtäkt utreds vidare Det blir inga polisutredningar om förtal av män som pekats ut på sociala medier för delaktighet i den så kallade Startelvans sextävling. Samtliga sex polisanmälningar har nu lagts ned. Däremot har åklagaren inlett en förundersökning om den anmälda gruppvåldtäkten med koppling till Startelvan. Skriver Frilagt.

HÄSSLEHOLM. Blind älg fick hjälp av räddningstjänsten Räddningstjänsten i Hässleholm fick vid elvatiden på lördagen in ett larm om en älg som behövde hjälp vid norra delen av Maglekärr. – När vi kom till platsen stod älgen helt stilla mitt ute i dammen, berättar Magnus Carlsson, yttre befäl vid insatsen. Räddningspersonalen lyckades locka in djuret till kanten, men väl där blev älgen åter stående och man kunde, efter att ha viftat framför den utan att få någon reaktion, konstatera att den var blind. Räddningsinsatsen fick ett sorgligt slut. Älgen avlivades direkt av eftersöksjägare som fanns på plats. Skriver Kristianstadsbladet.

ÅHUS. En Åhusbo skrapade fram en storvinst på Triss i Nyhetsmorgon på lördagen. Nu drömmer hon om att resa med familjen. 44-åriga fyrabarnsmamman Sofia Eklund fick en Trisslott av sin man i julklapp. Och sämre julklappar kan man få. På lotten var det tre klöver-symboler – faktum är att det var parets dotter som stod för själva skrapandet – och därmed en garanterad miljonvinst. Skriver Kristianstadsbladet.

SKÅNE. Vargen attackerade rådjur – har setts på flera platser. Minst tre vargar uppges finnas i Skåne och de har attackerat både tama och vilda djur. Nu har länsstyrelsen fått in fler observationer. När Ingemar Hallingström, som bor i Loarp utanför Linderöd, var ute och gick med sina hundar i söndags gjorde en han en blodig upptäckt i snön. Skriver Kristianstadsbladet.

INRIKES Kanyler och sprutor som ska användas i Sverige vid vaccineringen mot covid-19 stoppas i Danmark, skriver Aftonbladet. Bland annat har material på väg till Region Blekinge stoppats. – Det var inte hela vår volym, men det var en volym som vi har behov av. Nu har vi fått andra leveranser, vår leverantör har fått styra om så att de går genom andra länder än Danmark, säger Joakim Kristensson, strategisk inköpschef i regionen, till tidningen. Orsaken är att de danska myndigheterna kommit med nya direktiv som innebär att kanyler och sprutor som importeras till Danmark även ska levereras inom landet. Den svenska regeringen arbetar nu med frågan, enligt uppgifter till Aftonbladet. Regionerna Kronoberg, Norrbotten och Stockholm har också drabbats. Till exempel fick Region Stockholm en mindre leverans stoppad, men den har anlänt nu. Skriver Aftonbladet.

UTRIKES. Kinas kustbevakning tillåts skjuta mot utländska fartyg Kina har infört en ny lag som gör det möjligt för kustbevakningen att öppna eld mot utländska fartyg, vilket kan leda till ökade oroligheter i omtvistade delar av kinesiska havet, skriver Reuters. Kina ligger i dispyt med Japan om områden i Östkinesiska havet och med flera andra länder kring områden i Sydkinesiska havet, och har tidigare använt kustbevakningen för att jaga bort andra länders fiskefartyg. Skriver Omni.

UTRIKES. Polisen upplöste protest mot Ryssland i Stockholm Drygt 80 personer samlades utanför den ryska ambassaden i Stockholm på lördagen för att visa sitt stöd till oppositionsledaren Aleksej Navalnyj, skriver TT.

 

Top