VERUMSKÖREN SJÖNG PÅ HEMMAPLAN

VERUM. Sången liksom trivseln i Verums församlingshem stod högt mot takpanelen då Verum Kyrkliga syföreningen höll auktion i församlingshemmet. Sången svarade Verumskören för och trivseln svarade de över 45 besökarna för, varav flera var från ”främmande” ort.

 

Verumskören sjöng med glädje och inlevelse vid försäljningen i församlingshemmet.

Han är min sång… var körens inledning varpå följde flera andra sånger med Curt Nilsson som humoristisk glädjespridare och musiker. Calle Präst tog över till vad som väntades en kortare andakt men så blev det inte. Det blev i stället en mildrare variant av husförhör med utgång från en psalm och troligen blev det korta husförhöret godkänt från prästen sida.

Efter fika vid långborden började försäljningen och då meddelades att inkomna medel fördelas till olika hjälpinsatser, bland annat till Furuboda vid Åhus och stadsmissionen. Utbudet var stort från konsthantverk till rena naturprodukter med trattkantareller och någon sydd duk till mängder av bröd i olika former och innehåll från Verum Bageri. Det mest kostnadskrävande objektet var en toscatårta som kostade köparen 400 kronor.

Efter 118 utrop blev summa av intäkterna 14 200 kronor, ett bra resultat för en liten landsbygdsort där befolkningen ställer upp för att öka gemenskapen.

 

Top