LUCIAFIRANDE I VITTSJÖ KYRKA

 

 

Luciaföljet vid framträdandet i Vittsjö kyrka,

Vittsjö. Med körer och övriga medverkande vid Julens sånger i Vittsjö kyrka var det närmare ett hundra frivilligarbetare som ställde sig till förfogande för att tillfredställa hela kyrkans befolkning.

Alla platserna togs snabbt i anspråk, främst av dem som stod huttrande i snålblåsten i väntans tider utanför kyrkportarna då dessa öppnades 30 minuter före konsertens början. Dock fanns några platser lediga på läktaren.

I Adventstid var det naturligt för kyrkokören att inleda med Gå Sion din konung… Vid de flesta av sångerna medverkade Roland Johansson med trumpet som ytterligare förhöjde stämningen. Programmet varvades med sång och textläsning och kvällen gästsolist var Ingvar Nordin som i flera år förgyllt stämningen.
Kvällens höjdpunkt var då Luciaföljet sked fram från två håll och spred ljus i den dämpade belysningen i helgedomen. Lucian och flera av hennes tärnor var sångsolister och dessutom sjöng stjärngossarna sin visa. Totalt var det omkring 45 medverkande i Luciatåget.
Lucia var Ronja Frankel  och Lill Lucia var Viktoria Anglefalk.
Ingvar Nordin fortsatte med några solonummer kvällsandakten hölls av Calle Adolfson. Givetvis sjöngs bland annat Nu tändas tusen… och När Juldagsmorgon… fast det är några dagar till ljusets stora högtid. Efter hand tändes ett och ett ljus av de fyra adventsljusen. Tack till alla medverkande uttalades av Calle Adolfsson och helt traditionsenligt avslutades den nära två timmar långa konsert med O Helga natt… med Ingvar Nordin som solist. Samkväm med de medverkande ordnades i församlingshemmet där ytterligare tackord framfördes.

Top