123 JULFESTEN I HULTATORP

VITTSJÖ. I västra utposten av församlingen finns Hultatorp skola där undervisningen upphörde 1959. Men verksamheten i annan utformning fortsätter ännu. I början på 1900-talet skänktes en tomt för uppförande av ett skolhus och i gåvobrevet angavs att skolan skulle vara öppen för religiös verksamhet och detta gäller ännu i dag fast skolan uppfördes 1908.

BILDEN De tre närvarande eleverna i Hultatorp söndagsskola under sitt framträdande.

 

 

 

 


I skolan som nu ägs av Erna och Kjell Olsson finns sammankomster flera gånger varje år. En av dessa är Hultatorp söndagsskola som enligt traditionen har sin julfest på Juldagen. I år var det den 123 julfesten av söndagsskolan som bildades 1887.

Söndagsskolan har för närvarande sex elever varav tre fanns på festen, de övriga var förhindrade av olika skäl. Eleverna började med uppläsning samtidigt som Adventsljusen tändes och sedan blev det julljusen i granen som tändes. Eleverna underhöll vidare med musikstycken från olika instrument, samt sång och ett julspel om händelsen i Betlehem genomfördes. Efter unison sång var det eftermiddagsfika i den gamla skolsalen.

David Castor berättade på ett enkelt och lättfattligt sätt om julens händelse i Betlehem. Vid avslutningen delades det ut jultidningar samt godispåsar till alla närvarande barn. 

Top