MÅNGA BESÖKARE FYLLDE FÖRSAMLINGSHEMMET I VERUM

VERUM. Ordinarie parkeringsplatsen vid kyrkan i Verum räckte inte till åt alla besökare på gravsmyckningsdagen, dagen före Alla Helgons dag. Församlingshemmet var fullsatt av besökare som kom för en kopp eftermiddagsfika samt för att lyssna till Curt Nilsson piano och Gösta Svensson sång.

Hjördis Svensson kom från Älmhult för att smycka sina föräldrars gravplats på kyrkogården i Verum.

Av hävd brukar det bli något av hemvändardag denna dag då tidigare boende i Verum kommer till hembygden för att se om sina anförvanters gravplatser. Så var det även i år då det kom utflyttade, tidigare boende i Verum, tillbaka till sin barn- och ungdoms kyrka.

Det var åtskilliga gravplatser på kyrkogården som besöktes av anförvanter för att lägga en krans och tända ett ljus till minnet på just inför Alla Helgons dag. Det var återseendets dag då bekanta kanske inte hade träffats sedan förra årets helg.

I församlingshemmet välkomnades alla av kyrkans frivilliga kvinnliga medarbetare. Vid ingången till församlingshemmet fanns den gamla skylten ”CAFÈ” som en gång i tiden visade vägen till caféet i Verum. Kaffebordet var rikligt försett med tilltugg till kaffet. Ju närmare vi är tillsammans ju trevligare blir det, tycktes råda i församlingshemmet. Tidigare kantorn i församlingen, Curt Nilsson spelade och Osbyboende Gösta Svensson sjöng inför belåtna besökare. 

Top