TÄLTMÖTEN I VITTSJÖ

VITTSJÖ. Tältmöten har lång era bakom sig i Vittsjö. Redan i början av förra seklet fanns det trätält resta både i Vittsjö och Emmaljunga. Populärt kallades det ”trätältarna” men det var i huvudsak pingströrelsen som låg bakom detta. På senare tid är det ekumenisk samverkan vid tältmöten.

Tältmöte i Hästhult 1951 med kaffebordet dukat.

I år liksom flera tidigare år är tältet rest vi Marknadsplatsen där samtliga religiösa samfund är delaktiga. Talare vid träffarna är K G Larsson med rötter i Göinge. Samlingarna börjar klockan 19 tisdag den 26. Lovsångsteamet medverkar tisdag- onsdag medan kyrkokören sjunger på onsdag. Zion Gospel sjunger på fredag och på lördag bli det solisten Carolina Eldh som medverkar.

Söndagens samling bli klockan 10 med nattvardsgudstjänst och lovsångsteamet. Varje kväll blir det kaffefika och på lördag korvgrillning. Arrangörer är Vittsjö Kristna samrådsgrupp samt Studieförbundet Bilda.
Redan i mitten av 1940-talet fanns det tältmöten i Hästhult och Furutorp med EFS som arrangör. Under några år var tältet rest vid Hemgården men under senare år har mötesplatsen varit Marknadsplatsen där nu ekumenisk samverkan sker mellan alla samfund.

Top