SVENKSA KYRKAN MISSIONERADE PÅ CAMPINGEN.

 

VITTSJÖ. På onsdagskvällen bjöd Svenska kyrkan på andlig musik på Campingens scen. För musiken och sången svarade Stig Sjöberg en namnkunnig musikant i vår by. Han berättar att han funnits i Vittsjö sedan 1980. Så det har blivit mycket musik Stig delgivit oss. Kyrkans representant var vår komminister och diakon Calle Präst. Han tackade för sommaren ”den ger förnyelse och återskapande” var budskapet och därtill gav han oss alla en välsignelse att ta med oss hem i den något kyliga kvällen.

Stig är en musikant i ordets rätta betydelse. Många års erfarenhet i olika musikaliska konstellationer har utvecklats till att bli ett skickligt växlande samspel mellan inspelad musik, spel på egen kornett och sång. Trots sina uppnådda 69 år vågar Stig sig även på ett kort litet tenorparti i en av sångerna. Musiken han valt känns till nära 100 % igen av oss alla. Det visar hur den andliga musiken medverkar i spridandet av det andliga budskapet.  Vi var många som sjöng med i flera av melodierna.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vittsjö Turistförenings ordförande Göran Nilsson tackade de medverkande och publiken och framhöll att den här lilla konserten, vid den här årstiden, håller på att bli en tradition. Därför kan vi räkna med ett upprepande i någon form även nästa års juli. Det tar i vi tacksamt emot.

Top