SÅNG OCH MUSIK UNDER TAK VID SJÖSTUGAN

VITTSJÖ. Minuterna före Dan- Inge Olssons framträdande med sång och musik på Sjöstugan kom en åskknall i moll men sedan följde hela programmet i dur. Stundtals försökte det smattrande regnet på altanens tak att överrösta Dan- Inge och hans musik med det misslyckades och drygt 70 besökare kunde med tillfredställelse lyssna till trubaduren och pastorn från Sösdala.

 

Den glade trubaduren Dan- Inge Olsson vid Sjöstugan.
Givetvis kom trubadurens signatursång: Jag är en fattig bonddräng. Det stod en blomma, framfördes som duett medan regnet smattrade på sedan regnbågen den andra sidan sjön hade tonat bort. Som bondson såg trubaduren det som en gåva att regnet föll på de slukande gräsytorna följd av: Var jag går i skogar…

Han berättade barnhistorier hur barn upplevde olika uttryck och ord. I samband med en sång på åtta verser kom det en och annan sedelärande historia. Avslutningsorden förmedlades av Carl- Olof Danielsson och rent symboliskt sjöngs som avslutning: Mötas och skiljas. Sång- och musikkvällen hade arrangerats av Kristna samrådsgruppen där samtliga religiösa samfund är anslutna. Efter och i samband med den andliga utspisningen passade besökarna på att inta lekamlig utspisning av våfflor och annat ätbart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regnbåge i sin färgprakt synlig från Sjöstugans altan.Top