HELGMÅLSBÖN I HEMBYGDSSTUGAN

 

EMMALJUNGA. Helgmålsringningen vid helgmålsbönen i hembygdsstugan vid Emmaljunga inleddes med spröd klang från ringklockan som tillhör inventarierna i stugan. Det var Eva Nilsson, Kraxeboda som genom ringningen förkunnade att helgen nu var inne! Sammankomsten för de cirka 30 besökare inleddes med psalmen Var dag är en sällsam… till gitarrackompanjemang från Karin Perssons gitarr.

Eva Nilsson och Karin Persson var ledare och hade ansvaret för helgmålsbönen.


Eva Nilsson höll helgmålsandakten med utgång från en av kommande söndagens texter. Andakten höll sig kring Trefaldigheten som har den gröna färgen som symbol med en örn som frihetstecken. Hon avslutade med några dikter och unison psalm.

Karin Persson, Hamneda inledde med att berätta om den tacksamma tornsvalan upp i Småländska Hamneda. Den traditionella examenspsalmen, Den blomstertid… sjöngs. Denna psalm är numera inte gångbar vid skolexamen. Hon ledde vidare allsång där det mesta sjöngs från I natt jag drömde, till Barnatro.

Efter fikapaus fortsatte trubaduren med bland annat Du hemmets jord, samt andra hembygdsnära visor, delvis som allsång. Avslutningspsalmen Som en härlig gudomskälla sjöngs före aftonbönen.

 

 

 

 

 

 Nilla var den yngsta deltagaren vid helgmålsbönen i hembygdsstugan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några av deltagarna vid helgmålsbönen intar lekamlig föda efter den andliga utspisningen.


Top