FLERA FÖRSÄLJNINGAR INOM PASTORATET

HULTATORP. Den 99:e syföreningsauktionen med Hultatorp syförening blir fredag den 1 november klockan 18.  Hultatorp syförening bildades 1915 på initiativ av ”lärarinnan Karin” Bengtsson och första försäljningen hölls samma år som bildandet. Efter hand har medlemsantalet i syföreningen minskat men ännu finns det ett mindre antal medlemmar som håller verksamheten vid liv.                                   

VITTSJÖ. Kyrkliga arbetsföreningen håller årliga försäljningen i församlingshemmet tisdag den 12 november klockan 18.30. Barnkörerna medverkar med sång och speciell småländsk ostkaka serveras till kvällsfika. Behållningen från försäljningen delas mellan olika hjälporganisationer.                        

VERUM. Röda korskretsen i Veum har årliga auktionen med försäljning i församlingshemmet fredag den 15 november klockan 19. Verum kören med Curt Nilsson underhåller och troligen blir det Calle Präst som håller klubban svingande. Tiden är förbi det förekom handarbeten på dessa försäljningar. Nu är det nästan utreslutande skänkta alster som bjuds ut med kakverk och stenugnsbakat bröd. Tidigare har intäkterna skänkts till Furuboda ungdomsgård och troligen blir det samma förhållande i år

EMMALJUNGA. Sedvanliga auktionsförsäljningen till förmån för Emmaljunga församlingshem blir onsdag den 20 november klockan 18. Verksamheten med församlingshemmet är till stor del beroende av intäkterna från försäljningen. Mats och Sam sjunger och Jan Rosén håller i auktionsklubban. Karin bjuder på kvällsfika. Det finns plats för dig i församlingshemmet! Kyrkliga arbetsföreningen bildades 1927 och fortsätter sin verksamhet till förmån för församlingshemmet.

Top