KYRKLIG SOPPLUNCH MED SÅNG OCH AVTACKNING

VITTSJÖ. Sopplunch med köttfärssoppa och inblandning av grönt blev avslutning för vårens soppluncher. Det blev också den sista sopplunchen som Brita Gustavsson hade ansvaret efter många år som verkställande med luncher i köket. Övrig programpunkt var underhållning av ”Lionbröderna” Ingmar Rimheden och Kjell-Uno Öhgren som svarade för en sångstund.

BILD: Sångarna Ingmar Rimheden och Kjell Uno Öhgren
som underhöll i församlingshemmet.


Väderleken sammanföll med unisona psalmen ”Likt vårdagssol...” innan Carl Olof Danielsson tolkade besökarnas tack till Brita Gustavsson (se bild) som varit husmor för de kyrkliga soppluncherna under flera år. Som tack utöver blomster, inbjöds hon till småländsk lunch tillsammans med prominenta gäster. Calle Präst visade sin litterära förmåga med en hyllningsdikt till Brita Gustavsson som framfördes med toner från sångare. Övrig kökspersonal tackades med vårhälsning och kommande lokal utspisning. Psalmen ”Tack för vad som varit” framfördes av sångare inför vårterminen avslutning.

Även tillträdande ”husmor” Ingemo Norrman välkomnades med blomster till sin nya tjänst.
Eftermiddagens underhållande sångarpar Rimheden/Öhgren sjöng flera kända sånger som Flickan från Backafall och I natt jag drömde. En sång var en påminnelse att inte glömma bort sina vänner! Innan paret tackades med blomster passade de på att sjunga om Tio tusen röda rosor! Eventuella överskottet från dagens sopplunch kommer att förmedlas till Lions lokala ungdomsarbete.

Slutligen sjöngs unisont Var jag går i skogar...

Top