VÄGKYRKAN I FARSTORP FORTSÄTTER

 

FARSTORP. Åter var det nästan fullsatt helgedom i Farstorp vid veckofinalen av Vägkyrkan. Även under veckan 4- 9 juli fortsätter sommarsamlingarna i den lilla landsortskyrkan. I lördags var det konsert med trion Lars-Åke Martinsson, Arne Dahlström samt Sven-Olof Pettersson, bosatta i olika provinser.

Ensemblen som underhäll vid Vägkyrkan

De välputsade och skimrande ljuskronorna sken liksom musikerna då de presenterade sig. Snart kom den kända "Ovan där", då publiken instämde i allsången. Nog hade det varit på sin plats att någon i orkestern hade sjungit "Barnatro". Nu blev det enbart musikalisk inslag. Flera av framträdanden var av engelsk version utan översättning.

Staffan Örneskans höll andakten vid Vägkyrkan.

Däremot ljöd sången om ”Den fattige bonddrängen” under det lilla kryssvalvet i koret. Församlingen präst, Staffan Örtbeskans höll andakten med utgång från den lilla människan som har stor betydelse. Andakten inramades av två kända sommarpsalmer. Vidare blev det ”Pärleporten” ur psalmen "Som en härlig ungdoms källa". Där fick åhörarna åter tillfälle att delta i sången. Arne Dahlström visade prov på joddling. Denna ljudliga sång användes i Amerika i ett försök att komma undan böter för felparkering. Dock utan resultat.

Blomster överräcktes till de tre medlemmarna i ensemblen. Kyrkbesökarna i Vägkyrkan inbjöds till samkväm i församlingshemmet där kyrkliga kvinnor svarade för värdskapet.

Top