Tankeställare vid sopplunch

 

VITTSJÖ. ”Personer som gett mig en tankeställare” var ämnet för Anders Paulsson då han berättade vid höstens första sopplunch i församlingshemmet. Sammankomsten inledes som brukligt är med psalmsång och sen följde sopplunchen för de 60 deltagarna i träffen.

Anders Paulsson gav tankeställare vid sopplunchen.

Anders Paulsson inledde ungdomliga verksamheten med odling av rädisor samt tillverkning av vispar från skalade kvistar. I hans umgängeskrets fanns betydande personer som köpte både rädisor och vispar. Dessa personer gav en tankeställare då fattiga människor var kunder och gav en slant till landsstrykande handelsman.

Händelsen med den skjutna haren är sedan länge preskriberad men bekanten som tillagade haren gav Anders en tankeställare. Att olovligt fällt villebråd kunde smaka så enastående gott! Det blev åter en tankeställare till kocken.

Minnesbilder från skoltiden i Verum skola gav tankeställare till en föredömlig lärare. Inom nära bekantskapen blev det en tankeställare till kyrkvärden som var lika stark som han var snäll! Flera andra minnesbilder delgavs lyssnarna med tankeväckande händelser och upplevelser. Levnadsberättaren tackades med applåder och blomster. Vid ett par tillfällen underhöll Mats och Sam med sång.

Även de med rygg mot fotografen käkade soppa.

Nästa sopplunch blir den 13 oktober då Katrine Arvidsson berättar. Redan den 5 oktober blir det kyrkutfärd till Ljungby med anmälan tel 0732 422 444 eller 0708 772 304 senast den 3:e.

Top