Sopplunch med köttfärssoppa

 

VITTSJÖ. Katrine Arvidsson, känd från Verum bageri kom till sopplunch i församlingshemmet. Med egen erfarenhet talade hon inom ämnet ” Jag, vi och dom”. Vid samlingen medverkade även sångarparet Gun-Britt och Bo Malmberg med sång och musik. Sopplunchen bestod av köttfärssoppa med grönsaker! Katrine Arvidsson som berättade om utanförskap.

Efter psalmsång och sopplunchen blev Katrin Arvidsson välkomnad fram. Under uppväxten och utbildning till sjuksköterska kom hon i nära kontakt med utanförskap. Hon försökte reda ut begreppen: Jag, vi, dom!I sin familj i Lund drabbades familjen av att en i familjen inte var en person utan en utlänning. Detta visade sig även vid sökande av bostad med fördomar i händelserna. Med hjälp av psykologiska kunskaper försökte hon klara av begreppen. Även inom religionen fanns motsättningar. Det gäller att visa ansvar och kärlek även till de som vi inte tycker om. Med hjälp av skissblock visade Katrine att gick faktiskt gick att radera och riva murar. För människan gäller det att inte enbart tänka utan även utföra det som var tänkt. Carl- Olof Danielsson tackade Katrine med ord och blomster samt anknöt sin korta andakt till föreläsningen.

Bo och Gun Britt Malmberg sjöng och underhöll.

Sångarparet inledde med sång om ”underbar frid” samt avslutade med kända sången Ovan där. Nästa större samling i församlingshemmet blir på söndag. Efter gudstjänsten i kyrkan serveras ”äggkaka” i församlingshemmet där även Calle Präst berättar om erfarenheter.

Top