LRF:s kyrksöndag i Verum med sång och musik.

VERUM: Flera föreningar och sammanslutningar i Verum har som tradition arrangerat kyrksöndag. Så var det i söndags då ortens LRF avdelning inbjöd till denna träff. Föreningsaktiviteterna har minskar men LRF håller på traditionen. Först var det gudstjänst i kyrkan och sen blev det kyrkkaffe i församlingshemmet.


Gun Britt och Bo Malmberg som underhöll i kyrkan och församlingshemmet.

I kyrkan var det värdar och korrekt klädde vaktmästaren som välkomnade. Predikan hölls av Carl Olof Danielsson. Paret Gun Britt och Bo Malmberg sjöng ett par sånger, bland annat om Tysta skyar.

I församlingshemmet var fikaborden dukade medan arrangörens herrar serverade dryck i kaffekopparna. Sångarparet fortsatte sin medverkan i församlingshemmet. Där sjöng de bland annat Barndomshemmet med en dörr på glänt! Vidare blev det Det växte en blomma och ”gränslös kärlek”. Sången ”Underbar värld” sjöngs och tillägnades uppskattade kyrkvaktmästare Olof Lunnergård.

Några av besökarna vid LRF:s kyrksöndag samlade vid kaffebordet.

Helt enligt traditionen avslutades samkvämet med psalm Likt vårdagssol! Som extra programpunkt sjöngs ”Det lilla ljus”, tillägnat lilla Hanna. Även hon deltog aktivt i hyllningsvisan. Denna lilla jänta var för övrigt medverkande i förra årets Luciahögtid i kyrkan.

Hanna Persson deltog flitigt i sången ”Det lilla ljus”.

Top